Deelnemers, pastoor Hans van Geel en Jeannette en Wim van Alpha-team Rucphen-Zundert.
Deelnemers, pastoor Hans van Geel en Jeannette en Wim van Alpha-team Rucphen-Zundert. FOTO CHARLES LUIJTEN

Cadeautje voor jezelf: Alpha toe aan tweede editie

ZUNDERT - Najaar 2021 werd er in de pastorie van Zundert gestart met een Alpha. Deze bijeenkomsten zijn op initiatief van de Sint Franciscusparochie én de parochie Christus Koning (gemeente Zundert). 


Door corona duurde het wat langer, omdat een pauze ingelast moest worden. Februari 2022 was dan het eind en de evaluatie. Al eerder berichtte een van de deelnemers, in deze editie: "Ieder was enthousiast en vond het erg geslaagd. Een cadeautje voor mezelf! Erg verhelderend met een hele fijne sfeer en goed verzorgd, onverwacht!", waren een paar van de opmerkingen bij deze evaluatie. 

Mooi is ook dat er vanuit de groep een initiatief is genomen om af en toe nog bij elkaar te komen in de sfeer van Alpha.

Nu is het tijd voor de tweede editie. Wederom is gekozen voor de pastorie van Zundert als locatie. Nu echter komen we op donderdagavond bij elkaar. 

Na samen te eten, komt een inleider het onderwerp van de avond toelichten. Hierna wordt er in kleine groepjes over verder gesproken. Op een laagdrempelige manier willen we het hebben over: 'is er meer?', 'de zin van het leven' en 'wat maakt jou gelukkig?'. Ook geloof zal een rol spelen, maar let wel: het is geen bijbelcursus of les! We gaan samen, met respect voor elkaar en elkaars mening in gesprek en telkens weer 'rijker' naar huis.

Lijkt je dat ook wel een goed idee? Schuif eens aan! Meld je aan via alpha-ruzu@outlook.com. 

Ook voor vragen kun je daar terecht! Of bel met Wim (06-20254275) of Ton (06-13244036). We beginnen op 19 januari om 18.00 uur. 

Aanmelden graag vóór dinsdag 17 januari 17.00 uur i.v.m. catering.[n]