Dweilband Stik Leutig.
Dweilband Stik Leutig. FOTO LISANNE VERGOUWEN

Kapellenfestival Bakkus Vol een stik leutige avond

SINT WILLBRORD - Zaterdag 7 januari was het weer zover: het jaarlijkse Bakkus Vol Festival, georganiseerd door Dweilband Stik Leutig. Dit jaar voor het eerst op een nieuwe locatie. Maar liefst 11 kapellen traden op in de grote zaal van ‘t Pleintje in St. Willebrord. Zij werden vergezeld door diverse sponsoren, bouwclubs en carnavalsverenigingen. Een avond vol muzikale gezelligheid met zo hier en daar een vette hap. 


Bakkus Vol 2023 was weer een avond voor in de boeken. Zaterdag stonden achtereenvolgens op het podium: De Spuipuiten, ‘t Boskapelleke, De Kriekenplukkers, Wor Dut Verschil, Dreddezewir, Dofkapel Essen, Simpelfonie, Sjubokz, D.R. Ut Zooyque, Blaosaoze Wernhout en Pretband ‘Nou-En’. Het geheel werd tussen de optredens muzikaal ondersteund door DJ Jos. 

Bij binnenkomst in de prachtig, met ballonnen in de kleuren van Stik Leutig, versierde zaal werden alle aanwezigen getrakteerd op een heerlijk welkomstdrankje. Ook geheel in stijl met dezelfde kleurstelling. 

Het Bakkus Vol Festival heeft zijn gezelligheid te danken aan de aanwezigheid en fantastische optredens van de aanwezige kapellen. Het ene feestnummer na de ander werd ten gehore gebracht, gevolgd door verschillende polonaises. Na ieder optreden stond ons misbaksel Bianca Sprenkels, verkleed als frikandel, klaar om de kapellen te trakteren met een schaal heerlijkheid. Het andere misbaksel Lisanne Vergouwen, verkleed als hot dog, legde de avond samen met Toon XXX vast op camera. Tussendoor liepen de leden van Stik Leutig door de zaal met hapjes. En de avond werd traditioneel afgesloten met een bakje friet. 

Tussen de bedrijven door maakten alle aanwezigen kans op fantastische prijzen tijdens de ‘vette bekken-loterij’. Maar liefst 126 prijzen gingen de deur uit. Van snack pakketten, tot aan hapjesschalen en zelfs volle boodschappentassen. Een speciaal woord van dank aan alle sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt.

Er kan weer gesproken worden van een zeer succesvolle en drukbezochte avond, dit jaar voor het eerst op een nieuwe locatie. De inmiddels traditionele start van het nieuwe jaar smaakt naar meer. De carnaval kan nu echt van start gaan. Dweilband Stik Leutig is er in ieder geval klaar voor.[n]