Donderdag 12 januari

Verhalenkamer in Agora

19:30 | Gemeenschapshuis Agora

Donderdagavond 12 januari is er een lezing in Agora over 'Kunst in de Kosmos'. Allemaal kennen we de prachtige beelden van sterrenkundige objecten in de ruimte die gemaakt zijn door de Hubble-telescoop. Maar wat stellen deze mooie kleurplaten voor? Wat is de betekenis van deze objecten en wat zeggen ze over onze eigen positie in de ruimte? Dat zal lezer Walter Wamsteker (oud docent natuur- en sterrenkunde) ons uit gaan leggen met ondersteuning van een PowerPoint Presentatie. De lezing start om 19:30. U kunt zichzelf opgeven voor deze lezing via agoog@agorarucphen.nl

 

Vrijdag 13 januari

Rikavond

19:30 | 't Wapen van Schijf

Vrijdagavond 13 januari organiseert buurtschap de Plas een rikavond voor alle Schijvenaeren. Deze avond vindt plaats in de Kogelnoot bij het Wapen van Schijf. Er zijn mooie prijzen te winnen. Natuurlijk wordt ook de wisseltrofee weer ingezet. Inschrijven kan die avond vanaf 19.00 uur, het begint om 19.30 uur.

 

Zaterdag 14 januari

Tonpraten in Zegge

19:30 | De Nieuwenbergh

Na enkele slechte jaren als gevolg van verschillende oorzaken hebben wij, SKKZ te Zegge, dit jaar weer een Tonpraatavond kunnen organiseren. Op 14 januari zullen 6 regionale Tonpraters weer acte de présence geven, waaronder ook de Zilveren Narrenkap winnaar 2020 Joep de Wildt. De zaal, Nieuwenbergh te Zegge, is open vanaf 19.00 uur aanvang 19.30 uur. Kaarten in de voorverkoop bij Super Dichtbij en Nieuwenbergh te Zegge en aan de Zaal. Zie ook Facebook Grasduinersdurp SKKZ.

 

Zondag 15 januari

Zondag openstelling De Trapkes

10:00 | Dorpshuis de Trapkes

Op zondag 15 januari is dorpshuis De Trapkes open van 10.00 tot 17.00 uur. Voor de liefhebbers wordt dan gezorgd voor verse soep en koffie met iets lekkers.

 

Huiskamer van Agora

11:00 | Gemeenschapshuis Agora

De Huiskamer opent de deuren op zondag 15 januari voor het eerst in 2023. Wij hopen dit nieuwe jaar weer nieuwe bezoekers te mogen ontvangen. Kom gerust een keer bij ons binnen lopen als u behoefte heeft aan contact met andere mensen in het weekend. Wij zijn 1 keer per maand een ochtend of middag open om iedereen in de gelegenheid te stellen om anderen te ontmoeten onder het genot van een bakje koffie of thee. Wij serveren deze zondag ook een lekkere soep. De deuren van de Huiskamer zijn zondag open vanaf 11 uur tot 13 uur. We vragen bij binnenkomst een kleine bijdrage. De volgende openingen staan gepland de komende maanden: 12 februari,11 maart, 16 april,12 mei, 17 juni.

 

Maandag 16 januari

Mantelzorgcafe

14:00 | Dorpshuis de Trapkes

Maandagmiddag 16 januari zal in de Trapkes in Sprundel informatie gegeven worden door Hanneke van Eekelen, coordinator van de geheugenschakel, over dementie. Is het dementie of gewoon vergeetachtigheid, en waar kun je verdere informatie halen omtrent dementie. Deze thema's zal Hanneke deze middag samen met u behandelen. Ook zal ze bespreken welke onderwerpen er dit jaar op de agenda staan in de Geheugenschakel en waar en wanneer deze dit jaar plaats zullen vinden. Maandag 16 januari inloop vanaf 14.00 uur in de Trapkes te Sprundel, de koffie staat klaar voor alle belangstellenden. Inloop is gratis. Wilt u meer weten over wat steunpunt mantelzorg voor u kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze consulenten, bel: 088 5574890 of mail naar: info@mantelzorgrucphen.nl.