V.l.n.r. Ina Adema, burgemeester Marjolein van der Meer Mohr en Pierre van de Wijngaart.
V.l.n.r. Ina Adema, burgemeester Marjolein van der Meer Mohr en Pierre van de Wijngaart. Foto: Provincie Noord-Brabant

Derde ambtstermijn burgemeester Van der Meer Mohr nu officieel

Door: Addo Sprangers Algemeen

RUCPHEN - Met het in Den Bosch uitspreken van de belofte ten overstaan van de commissaris van de Koning in Noord-Brabant, Ina Adema, begon woensdag voor burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van de gemeente Rucphen officieel de derde ambtstermijn. 

De burgemeester werd bij de ceremonie vergezeld door haar partner Pierre van de Wijngaart. In september vorig jaar al nam de gemeenteraad van Rucphen in een bijzondere vergadering een positief besluit over de derde ambtstermijn van burgemeester Marjolein van der Meer Mohr. Laatstgenoemde had reeds aangegeven het burgemeesterschap graag te willen voortzetten. De hieruit voortvloeiende aanbeveling herbenoeming werd aldus door de raad geaccordeerd. 

Rinus Everaers

De oorspronkelijk uit Haarlem afkomstige Van der Meer Mohr studeerde eerst geneeskunde en later rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 1998 tot 2002 was ze namens de VVD lid van de gemeenteraad van Westvoorne in Zuid-Holland en van 2002 tot 2005 was zij daar wethouder en locoburgemeester. Van der Meer Mohr was van 2005 tot 2011 zelfstandig parttime juridisch adviseur en vervulde daarnaast de rol van voorzitter van de VVD Kamercentrale Dordrecht. Sinds 1 januari 2011 is zij burgemeester van de gemeente als opvolgster van haar partijgenoot Rinus Everaers die met ingang van 1 oktober 2010 met pensioen was gegaan. Zij werd gekozen uit zeventien kandidaten om Rinus Everaers op te volgen, onder wie vijf vrouwen. Van der Meer Mohr is, gerekend vanaf 1813, de eerste vrouwelijke burgemeester van Rucphen.