De start van
De start van "de 30 uur van Sprundel" in 2019 Foto: Roparunteam SV Sprundel

Activiteit ‘de 24 uur van Sprundel’ komt er weer aan

Sport en vereniging

SPRUNDEL - Dit jaar gaat Team SV Sprundel #102 voor de vierde keer meedoen aan de Roparun. De route van 550 kilometer zal ook dit jaar door Nederland lopen. Vorig jaar heeft het team al mogen genieten van ons mooie kikkerlandje en niet te vergeten de bijzondere doorkomst in hun eigen dorp Sprundel. 

Het doel van de Stichting Roparun is geld inzamelen voor mensen met kanker. Dit geld wordt niet besteed aan onderzoeken maar juist aan datgene wat het leven van een kankerpatiënt dragelijk maakt. In het verleden heeft Team SV Sprundel onder andere Stichting Jacqueline uit St. Willebrord kunnen steunen. Het motto van de Stichting Roparun luidt dan ook: ‘Leven toevoegen aan de dagen, daar waar geen dagen toegevoegd meer kunnen worden aan het leven’. Het streven van Roparunteam SV Sprundel is om hier zoveel mogelijk aan bij te dragen en daarvoor organiseert ze het hele jaar door diverse activiteiten.

‘De 24 uur van Sprundel’

Eén van de activiteiten is ‘de 24 uur van Sprundel’. Deze zal plaatsvinden op 20 en 21 januari in Café de Coop in Sprundel. In samenwerking met Ronnie Gommers van Café de Coop wordt er 24 uur non-stop hardgelopen op een loopband in de kroeg. 

Op vrijdagavond 20 januari om 22.00 uur wordt door burgemeester Marjolein van der Meer Mohr en wethouder Gijzen het startschot gegeven van dit evenement en gaan de loopbanden rollen. Wethouder Lazeroms zal de aftrap doen op de loopband en er wordt geproost op het motto van dit evenement: ‘Vier het leven’. 

Op zaterdagochtend 21 januari wordt er door Team SV Sprundel tussen 6.00-10.00 uur een katerontbijt geserveerd. Voor een bedrag per persoon kan eenieder die het gezellig vindt een kijkje nemen bij de ‘24 uur van Sprundel’ en die het Roparunteam wil steunen, aanschuiven aan de ontbijttafel in Café de Coop.

In de middag en avond worden de lopers en overige aanwezigen getrakteerd op live muziek. Van 14.00-17.30 uur zal het café muzikaal opgeluisterd worden door diverse bands van CB Muziekschool. De band ‘Afslag 20’ zal vanaf 20.30 uur de avond muzikaal afsluiten. Kaarten voor deze feestavond zijn verkrijgbaar bij Café de Coop.

Om 22.00 uur is er 24 uur gelopen en eindigt het sportieve deel van het evenement. Daarna kan er hopelijk weer geproost worden op een geslaagde activiteit.

Voor meer informatie kunt U terecht op de facebookpagina’s van team SV Sprundel-Roparun en van Café de Coop of bij één van de teamleden.