Team SV Sprundel zet zoals gebruikelijk weer haar beste beentje voor.
Team SV Sprundel zet zoals gebruikelijk weer haar beste beentje voor. Foto: Corine Roks

Team SV Sprundel blikt terug op geslaagde 24 uur van Sprundel

Door: Corine Roks Algemeen

SPRUNDEL- De 24 uur van Sprundel vraagt niet alleen energie, dit sportief gebeuren geeft vooral energie. Dat bleek afgelopen weekend in de spreekwoordelijke huiskamer van Sprundel, café de Coop. Daar werden twee loopbanden continu bemand met als doel geld in te zamelen voor Stichting Roparun. Een actie van Team SV Sprundel in aanloop naar het Pinksterweekend. De renners werden gedragen door muziek, gezelligheid en support.

Vele sportievelingen renden om beurten vijftien minuten voor het goede doel. Wethouder René Lazeroms en Pierre van de Wijngaart waren de eerste hardlopers nadat wethouder Gijzen en de burgemeester op vrijdagavond het startschot gaven. “Volle bak bij de aftrap. Ook in de nacht werden de renners bijgestaan door supporters. Nu de laatste uurtjes zijn ingegaan stroomt het café vol. En dat is goed voor onze teller. Per consumptiemunt die wordt ingeleverd, doneert de kastelein 25 eurocent aan Roparun,” aldus team captain Dirk Buijs. Daarnaast zijn het de opbrengsten van broodjes en het katerontbijt waarmee het team geld inzamelt. Geld bestemd voor Stichting Roparun waarbij een deel ten goede komt aan Stichting Jacqueline, een hospice in Sint Willebrord. “Dit jaar dragen we bij aan de aanschaf van een Raizer Tillift. Een sta op- hulpmiddel dat kan worden ingezet na een val. Dit hulpmiddel werkt voor zowel patiënt als verzorgende ontlastend.” Dirk over het verloop van de 24 uur van Sprundel: “Alle renners waren mooi op tijd aanwezig en we hebben dit jaar geen uitval. Wel hadden we problemen met een loopband die we om die reden snel hebben vervangen.”

Tempo

De renners behoren niet allen tot het Team SV Sprundel. Dirk hierover: “Er lopen ook renners van AVR’90 uit Rucphen mee en van Go4Life uit Etten-Leur. Het tempo is zeer wisselend, variërend van 10 tot wel 18 kilometer per uur.” Marathonloper Toon Heeren is eveneens van de partij, voor hem kan de loopband een tandje hoger. De 18-jarige Luna van Uunen uit Sint Willebrord loopt in het Pinksterweekend mee. “Voor het tweede achtereenvolgende jaar doe ik mee met Roparun. Vorig jaar in de verzorging in verband met een knieblessure. Renners, fietsers, navigators en bestuurders werden door mij van eten en drinken voorzien. Dit jaar loop ik zelf mee,” aldus Luna die net haar kilometers op de loopband heeft gemaakt. “In oktober zijn we gestart met de training. Dit volgens een strak schema waarbij we opwerken tot een halve marathon. Momenteel lopen we met ons groepje meisjes ongeveer een afstand van tien kilometer,” aldus Luna die bij SV Sprundel voetbalt. Op 27, 28 en 29 mei staat Roparun op de agenda. Met twee teams staat Team SV Sprundel dan aan de start. “Met vier lopers per team over een afstand van 560 kilometer. Een run in estafettevorm in blokken van 1500 meter,” aldus de teamcaptain. Hij vermeldt: “Ook dit jaar met een doorkomst in Sprundel. We willen dit weer groots aanpakken.”

Muziek

Ondertussen rennen de lopers in de kroeg gestaag door, aangemoedigd door het publiek. Muziek van bandjes uit CB Muziekschool zorgen voor een gezellige noot. In het avonduren staat de band Afslag20 op het programma. Kortom: een sportieve en gezellige activiteit die maatschappelijk breed wordt gedragen.