Veerle, Yvette, Wilco en Maartje in Omnisport.
Veerle, Yvette, Wilco en Maartje in Omnisport. Foto: FOTO AVR'90

AVR’90 bij nationale C-spelen en Achillescross

Sport en vereniging

RUCPHEN - Afgelopen zondag waren AVR’90-leden actief bij de nationale C-spelen in Omnisport in Apeldoorn en de Achillescross in de gemeentebossen aan de Kogelvanger in Etten-Leur.

Zondagochtend vroeg vertrokken Veerle, Maartje en Yvette met hun ouders en trainer Wilco Verwijmeren naar Apeldoorn om voor de eerste maal deel te nemen aan de nationale C-spelen oftewel het NK indoor U16. Spanning alom!

Mooie ervaring rijker

Yvette had zich voor maar liefst drie looponderdelen ingeschreven. Om 13:22 uur startte zij voor 1500 meter en om 15:40 uur voor 300 meter, tussendoor moest ze ook nog 60 meter sprinten. Veerle en Maartje sprintten ook 60 meter. Veerle bleef met 8,98 slecht 0,1 seconde verwijderd van een plek in de halve finale. ‘s Ochtens startten Maartje en Veerle al op het onderdeel 60 meter horden en Maartje moest zich gelijk na de finish haasten om zich op tijd in de callroom te melden voor het onderdeel kogelstoten. De meiden zijn weer een mooie ervaring rijker en AVR’90 is trots om haar naam terug te zien in de uitslag van een nationale wedstrijd voor de jeugd. Chapeau meiden!  

Achillescross

Enkele uurtjes later was de reistijd voor Juan, Jet, Charles, Xabi, Ties en Myrthe naar de Kogelvanger in Etten-Leur aanzienlijk korter. Minipupil Juan hoefde het rondje van 550 meter slechts 1 keer te lopen. Omdat je in het bos niet iedere gewenste afstand uit kunt zetten was de afstand voor de C-pupillen 2 keer zo groot. Jet en Charles maalden hier niet om en sprokkelden weer puntjes bij elkaar voor het eindklassement. B-pupil Xabi had geluk, voor hem was de afstand ook 1100 meter, maar A-pupil Ties moest net als D-juniore Myrthe drie rondjes lopen. Voor het publiek is het erg leuk als de deelnemers meerdere keren voorbij komen zodat de papa’s, mama’s, opa’s en oma’s hun kroost meermaals aan kunnen moedigen en mooie foto’s en/ of filmpjes kunnen maken. Het was ’s ochtends erg druk op en rond het parcours. Menig atleetje had er al een behoorlijke warming-up opzitten door de afstand van de auto naar het parcours. 

Masters

Helaas was er van die drukte weinig meer over toen om kwart voor een zo’n 100 lopers startten voor twee of meer grote rondes van 2,1 km door de Kogelvanger. Onder hen Frank Sjaardema, Jack Lazeroms, Toon Heeren, Richard van Oosterhout en Chrisje Schrauwen. De afstand voor hen was 8,2 km (vier rondes), alhoewel Chrisje Schrauwen nog zijn best deed om daar voor de masters 65+ een ronde af te halen. Helaas, de wedstrijdleider was onverbiddelijk en ook de 65-plussers moesten 4 rondes lopen. Toon (30:42) en Richard (31:26) werden 1e en 2e in de categorie masters 55+ en Chrisje Schrauwen (37:33) was de snelste master 65+. Frank Sjaardema (37:09) en Jack Lazeroms (42:13) kwamen respectievelijk als 7e en 11e master 45+ over de finish. Vervolgens was het wachten op de prijsuitreiking. Toen de uitslag eenmaal bekend was, wist speaker Kees Maas er de vaart in te zetten, zodat in ieder geval de meeste deelnemers op tijd thuis konden zijn voor de klassieker.