Frank Smulders.
Frank Smulders. FOTO AVR'90

AVR’90-senioren Frank en Wilco bij NK Masters

RUCPHEN - Afgelopen weekend was in het Omnisportcentrum in Apeldoorn gelijktijdig met het NK Meerkamp voor A/B-junioren en senioren het Nederlands Kampioenschap indoor voor Masters. Frank Smulders en Wilco Verwijmeren hielden de eer van AVR’90 hoog.


Bij het NK Masters worden de deelnemers per onderdeel ingedeeld in 5 jaars-categorieën vanaf Masters 35 tot en met Masters 85. Ja echt: onder de deelnemers was een achtentachtig jarige die deelnam aan de 1500 meter.


Twee dagen in actie

Frank Smulders, die zich specialiseert op de korte loopnummers, kwam 2 dagen in actie. Omdat Apeldoorn niet naast de deur ligt maakte hij er een weekendje weg met een overnachting op de Veluwe van. Op zaterdagmiddag liep hij 400 meter in 1:07,89 en zondagochtend 200 meter in 29,62. Omdat er op de rondbaan in Apeldoorn niet meer dan 4 deelnemers gelijk kunnen starten waren er bij beide afstanden 2 series met 3 deelnemers.


Extra power

Frank had de pech dat hij beide keren in baan 4 startte. In deze baan heb je geen zicht op de andere deelnemers en bovendien kostte het Frank extra power omdat in deze baan het meeste hoogteverschil zit. Toch lukte het Frank om op beide afstanden zijn outdoor PR’s te verbeteren. Knap gedaan Frank. Zowel bij de 400 meter als de 200 meter werd Frank 4e in de categorie masters 60+. Als hij bij de nummer 3 in de serie gelopen had was het hem misschien zelfs gelukt om op het podium te komen.


Reünie

Voor Wilco Verwijmeren liep de wekker zondagochtend al vroeg af. Hij moest zich immers voor 8:47 uur melden om deel te mogen nemen aan het onderdeel kogelstoten. Voor Wilco voelt het NK masters als een jaarlijkse reünie, waaraan hij graag deelneemt. Deze keer moest hij nog een kogel met het zwaarste gewicht (7,26) stoten, maar na zijn verjaardag wordt de kogel voor hem 1,26 kilogram lichter. Zijn beste resultaat van 8,61 meter was goed voor een 3e plaats in de categorie masters 45.


Brabants Kampioenschap cross

Ook op zondag namen Chrisje Schrauwen en Marjon van Oudenaarden deel aan het Brabants Kampioenschap cross, dat dit jaar georganiseerd werd door Atledo in Dongen. Marjon ging met de overwinning in de categorie Dames senioren huiswaarts. Voor Chrisje deze keer geen podiumplaats. Wel lukte het hem om op de meet nog net een concurrent in zijn categorie masters 65 in te halen, hetgeen de gepasseerde atleet de nodige verbale frustratie ontlokte. Chrisje begreep dat wel. Aangezien de nummer 3 ruim voor Chrisje finishte had Chrisje vrede met zijn 4e plaats. En nu hoefde hij niet op de prijsuitreiking te wachten en was precies op tijd thuis om het WK veldrijden live te kijken.


5e cross ARWB-crosscircuit

Aanstaande zondag is de 5e cross van het ARWB-crosscircuit bij DJA in Zundert. Voor info zie www.dja.nl.[n]