Jeugdraad 2023 Kraaierijk.
Jeugdraad 2023 Kraaierijk. FOTO MARIEKE VAN AKKEREN

Deze kraaien en kraaiinnen hebben de toekomst

RUCPHEN - Afgelopen zaterdag zijn tijdens de jeugddisco in Agora onze leden van de jeugdraad geïnstalleerd.


Dit jaar hebben we weer een voltallige jeugdraad binnen het Kraaierijk met: Prinses Ise, Boerin Lotte, Petemoei Wiep, Nar Senn en Tessa, Politie Tijn en Dex, Hofdames Fenna en Josje. Raad van 11: Loïs, Megan, Floor, Lili, Puck, Menno, Alex, Stijn, Vince.


Carnaval staat voor de deur

Verder staat carnaval 2023 al voor de deur met zoals vanouds een hoop leutige activiteiten. op vrijdags lopen we samen met de Sint Martinusschool en het Palet de scholenoptocht, gaan we langs de Kerkakkers en onthullen we de kraai! Onze nieuwe kraai zal onthuld worden tijdens de prijsuitreiking van de scholenoptocht. Deze zal plaatsvinden op de Markt rond de klok van 10:30 uur. U wilt toch ook onze nieuwe kraai onthuld zien worden? In de avond is er weer het Dalkebal in Agora vanaf 19:30 uur.

Op zaterdag begint de dag al vroeg met het ontbijt met de Prins. Na dit ontbijt zullen we ons naar het gemeentehuis bevinden en hier zal de sleutel van het Kraaierijk uitgereikt gaan worden aan onze Prins Ker. Tevens is er op de zaterdag een kinderbal in Agora vanaf 15:30 uur.

Zondag is er eindelijk weer onze grote optocht! Zie voor meer informatie het stukje over de optocht.

Op maandag is de ouderen Kraaiebrunch met de Boerenbruiloft en tevens weer een kinderbal in Agora vanaf 15:00 uur.

De laatste dag van carnaval 2023 is de kinderoptocht, deze zal starten rond de klok van 14:00 uur bij de Kerkakkers. In de avond is er nog de lampionnenoptocht en daarna 'verbranden' we de kraai. Dit zal zijn rond 18:0 uur op de Markt. Wij hopen dat jullie allemaal zo veel mogelijk leut hebben dit jaar met carnaval! Kunde Maat ouwe?[n]