Afbeelding
FOTO DANNY DEN OUDE VAN KIK ZELF

Grote optocht Kraaierijk 'Kunde Maat Ouwe'

RUCPHEN - Komende zondag is het dan eindelijk weer zover! Na 3 jaar van afwezigheid zal de grote optocht weer door ons Kraaierijk trekken. En wat voor een optocht! Met maar liefst 10 grote wagens, 6 groepen en een duo benaderen we nog net niet het recordaantal inschrijvingen.


Sommige bouwclubs hebben de afgelopen 2 jaar stug doorgewerkt aan hun praalwagen en is het eindelijk zover om hun creaties aan het publiek te laten zien. Het gaat een bijzondere optocht worden voor BC de Draaikonten, zij hebben hun laatste grote wagen gebouwd en zullen nog een keer door ons Kraaierijk trekken. Ook voor HIK is het een bijzondere editie waarbij men alles uit de kast gaat halen bij hun jubileumwagen. Als klap op de vuurpijl bestaat het Kraaienest ook nog 11 jaar, een getal dat uiteraard met carnaval schreeuwt om net een beetje extra applaus.

Ook bij de groepen zal er een groep afzwaaien, namelijk de Mutsen. Na jarenlang een vaste waarde te zijn tijdens de optocht zullen onze mutskes na dit jaar het mutske afzetten (tenminste voor de optocht dan). De mutsen kennende zullen ook zij nog een keer zich van hun beste kant laten zien. Een strijd tussen 6 groepen die allemaal maar een ding willen. Bij de prijsuitreiking door Prins Ker d’n Jirste bij de Heerlijkheid 1810 uitgeroepen worden tot winnaar van de grote optocht in ons Kraaierijk. Om vervolgens tijdens het optochtfeest vol trots, met de beker in het midden, met alle andere groepen te proosten op een prachtige, geslaagde optocht. Dit allemaal op het motto: Kunde Maat Ouwe!

We hopen alle Kraaien te zien langs de optochtroute! Route grote optocht 19 februari, vertrek 13.30 uur: Martinusstraat, Rucphense Vaartkant, Van Voornestraat, Raadhuisstraat, Gerard Doustraat, Frans Halsstraat, Nicolaas Maesstraat en linksaf de Achterhoeksestraat in.[n]