Robert Peeters tijdens de duathlon in Etten-Leur.
Robert Peeters tijdens de duathlon in Etten-Leur. FOTO PAUL VAN DONGEN

AVR'90 leden in DJA-cross en crossduathlon

RUCPHEN - Afgelopen zondag was er niet alleen een cross bij DJA in Zundert maar ook een crossduathlon in Etten-Leur. Beide evenementen profiteerden van het ideale crossweer.


Helaas waren er bij de jeugd enkele afmeldingen voor de DJA-cross en kon Julian niet deelnemen omdat hij nog steeds last van zijn enkel heeft. 

Wel aan de start verschenen Maartje, Yvette, Jet, Juan en Xabi. Minipupil Juan startte als eerst voor een afstand van 700 meter. Na 5:04 kwam hij met een grote glimlach over de finish. Voor C-pupil Jet was de afstand 1080 meter. Ook zij haalde het beste uit zichzelf en finishte in 6:40. Daarna was het de beurt aan B-pupil Xabi. Op dit moment staat hij elfde in het tussenklassement. Met wat geluk kan hij nog een plaatsje opschuiven. In het eindklassement van het crosscircuit voor de jeugd worden namelijk 10 prijzen uitgereikt. 

D-juniore Myrthe was ook weer van de partij; zij liep 1430 meter in 8:01. 

Last but not least bij onze jeugd was Yvette. Voor haar was de afstand 2.080 meter. Na 2 km had zij nog genoeg energie om de loopster voor haar in te halen, waardoor ze een knappe vierde plaats behaalde. 


Senioren

Bij de senioren stonden Frank Sjaardema, Toon Heeren, Richard van Oosterhout en Chrisje Schrauwen aan de start van de DJA-cross. Allen moesten het rondje van 1,5 km 5 keer lopen. Toon had een slecht start, maar hij kon iedereen inhalen en kwam toch als eerste man van de wedstrijdlopers over de finish (de jongere garde moest het rondje 7 keer lopen). 28:13 is een hele mooie tijd voor een cross van ruim 7,5 km. Richard van Oosterhout werd met 29:19 tweede in de categorie masters 55+. Frank Sjaardema stond met 33:13 net naast het podium bij de masters 45 en 34:29 voor Chrisje Schrauwen was weer goed voor de overwinning in de categorie masters 65. 

Tot verbazing van de deelnemers was er geen prijsuitreiking bij DJA, dus stond er helemaal niemand op het podium.


Crossduathlon Etten-Leur

In Etten-Leur namen 3 AVR’90 leden deel aan de lange afstand van de crossduathlon. Bij deze duathlon mochten ook duo’s van 1 loper en 1 fietser samen het parcours bedwingen. 

Matthijs Roks vormde met fietsmaat Stef van Wesel het snelste duo op de lange afstand. 

Mark van de Brand kon door een blessure niet meelopen, maar Bas de Graaf nam de honneurs waar. 

Ook Robert Peeters had zich samen met Frank Blom ingeschreven voor de lange afstand. Robert traint om mee te lopen met de Roparun en Frank fietst mee in de Colsensation. Samen vonden ze deze duathlon een mooie training. Robert startte met een ronde van 6 km lopen, waarna Frank deze ronde drie keer fietsend aflegde. Daarna mocht Robert nog twee keer een kleine ronde van 1500 meter lopen. Het parcours was erg bochtig, dus echt snelheid kon er niet gemaakt worden. Bovendien konden Robert en Frank zich niet terugvinden in de uitslag. Dit zou iets te maken hebben met de verkeerde bandenkeuze op de fiets van Frank?

Maar meedoen was, net zoals bij de Roparun en de Colsensation, belangrijker dan winnen![n]