Hoogtijdagen op komst voor carnaval in 't Nachtuilenrijk

SPRUNDEL -  In het voorbije weekeinde is carnaval in het Nachtuilenrijk al goed in gang gezet met een Moederkesbal, Tonpraoten en een carnavalsfeestje voor 55-plussers. De hoogtijdagen zijn echter komend weekeinde. 


Vrijdag heeft Prins Dave d’n Eerste het gelijk al druk. ’s Morgens met een bezoek aan de basisschool en het opzetten van de uil. ’s Avonds is er in het jeugdhonk in De Trapkes. Daar is een kluppebal, om 18.15 uur voor de kids van groep 3 t/m 5 en om 20.00 uur voor de jeugd van groep 5 t/m 8. Om 20.00 uur begint dan ook een moederkesbal in De Drie Zwaantjes.

Zaterdag om 9.00 uur is de sleuteluitreiking in het gemeentehuis. Die happening met een bont gezelschap uit alle dorpen van de gemeente mag je eigenlijk niet missen. In het Nachtuilenrijk barsten de grote festiviteiten om 14.00 uur los. Dan begint de grote optocht te trekken en starten de bals in de cafés en het dorpshuis. De voorstelling van de wagens en de groepen is dit jaar niet bij het Neerhof, maar bij het kerkgebouw. En om 18.30 uur worden de prijzen van d’n optocht uitgereikt in dorpshuis De Trapkes.

Zondag vliegen veel Nachtuilen uit, maar er is ’s middags ook bal, voor jong en oud, in De Drie Zwaantjes. Op maandagmiddag staat het in ’t Nachtuilennest vanaf 13.00 uur het traditionele brakkenbal gepland en ‘s avonds is daar Viva Hollandia.

Dinsdagmorgen gaat de prins met zijn aanhang naar het St. Janshof en ’s middags om 14.00 uur geeft hij een feestje voor de jonge nachtuilen in De Trapkes. Dan wordt ook de nachtuil neergehaald. De afsluiting is dinsdagavond  in 't Nachtuilennest met een nachtuilenbal en haring happen.[n]