Donderdag 2 maart

Themamiddag wonen zorg KBO Sprundel

13:30 | Dorpshuis de Trapkes

De KBO Sprundel houdt donderdagmiddag 2 maart vanaf 13.30 uur een thema bijeenkomst in Dorpshuis De Trapkes. Sicco Botman van woningcorporatie Thuisvester zal de aanwezigen informeren. Esmée Alberts van de stichting Groenhuysen zal ingaan op wat zij te bieden heeft voor thuiswonende ouderen en het wonen bij Grroenhuysen op Heidestede in St. Willebrord en in de Kerkakkers in Rucphen. Huisartsen Schugard en Kraanen van het Huisartsenteam Rucphen zullen een presentatie geven. De bijeenkomst is niet alleen toegankelijk voor leden van de KBO Sprundel. Ook mensen die geen lid zijn welkom. De toegang is gratis.

 

Weidevogelbescherming 

19:30 | Het Oosteind

De weidevogels- in het bijzonder de kievit, de grutto en de tureluur- hebben het de laatste jaren niet gemakkelijk! Agrariërs hebben vaak zelf niet de tijd om alle nesten op te sporen en te beschermen! Daarom werken ze samen in de weidevogelwerkgroep, die zich bezighoudt met het beschermen van weidevogels. Interesse om mee te doen? Dan bent u van harte welkom op onze startavond, die op donderdag 2 maart 2023 gehouden zal worden bij Hoeve 't Oosteind aan de Oosteindseweg 37 te Sprundel. Binnenlopen vanaf 19.30 uur. Mocht u verhinderd zijn en toch interesse hebben, mail dan naar: veldcoordinator@anv-baronie-markiezaat.nl. Jan Kiewit Coördinator Vrijwillige Weidevogelbescherming in de Gemeente Rucphen, Etten-Leur en Halderberge. Telefoon: 06 103 48 697. E-mail: j.kiewit@ziggo.nl.

 

Zaterdag 4 maart

Kruidenbijeenkomsten

9:30 | Heemtuin Rucphen

Vanwege de grote belangstelling voor de kruidenbijeenkomsten, willen we weer een serie bijeenkomsten organiseren in de periode maart-april. De bijeenkomsten vinden plaats op zaterdagochtenden. Voor deze bijeenkomsten zijn nog enkele plaatsen vrij. De data zijn: 4 maart, 11 maart, 18 maart, 25 maart, 1 april en 8 april (Paaszaterdag). De inloop is vanaf 09.15 uur. Om 09.30 uur starten we en we stoppen om 12.00 uur. In de Heemtuin in Rucphen aan de Baanvelden 12 in Rucphen.


 

Zondag 5 maart

Filmmiddag

13:30 | Dorpshuis de Trapkes

Op zondagmiddag 5 maart worden in dorpshuis De Trapkes in Sprundel films vertoond. Gestart wordt om half twee met de film over de processie bij de inwijding van de Geheimen van de Rozenkrans in 2018. Na de pauze volgen beelden uit de oude doos. Een compilatie uit de jaren vijftig van processies, mozaïeken maken, onthaal Sinterklaas, muziekconcours en een optocht van versierde fietsen. Ook worden flitsen getoond van de viering van Sprundel 1000 in 1992, filmpjes van het jubileum van de Hertog Jan dansers in 1993 en van de Doe-dag Ouderenwerk in 1987. De entree bij de filmmiddag is gratis.

 

Bingo

14:00 | Zaal Kerkzicht

De hoofdprijs van deze middag zijn twee manden vol boodschappen. In de gewone speelronden zijn er vogel broedhuisjes te winnen immers ze moeten nog beginnen met nestelen. Maar ook voor de naderende paasdagen zijn er al leuke prijzen. Kortom, voor elk wat wils. De zaal is open vanaf 13.00 uur en de bingo vangt aan om 14.00 uur. De bingo wordt georganiseerd door de Vriendenclub Zegge bij zaal Kerkzicht O.L Vrouwestraat 110 te Zegge.

 

Woensdag 8 maart

Informatiebijeenkomst 

19:00 | Dorpshuis de Trapkes

ZIN in mantelzorg? Door omstandigheden word je mantelzorger. Vaak doe je het met liefde en plezier. Het brengt ook zin en voldoening in je leven. Maar het kan je ook zwaar vallen. Hoe hou je het vol? Hoe vind je telkens weer de balans tussen zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf? Waar kun je ZIN vinden die je goede moed geeft, en wat licht en lucht? Deze vragen gaan we samen verkennen en onderzoeken. Uw 'gids' van de avond is Madeleine Timmermann, specialist in zingeving en ethiek in zorg. Ook werkzaam als geestelijk verzorger. Deze avond is in de Trapkes, Kloosterplein 3 te Sprundel. Inloop vanaf 19.00 uur. Komt u deze avond luisteren en meepraten? laat het ons weten voor 8 maart. via mail: info@mantelzorgrucphen.nl of bel ons: 088 5574890 De koffie staat klaar!