Juan en Xabi trots met hun medailles.
Juan en Xabi trots met hun medailles. FOTO AVR'90

AVR'90-leden in laatste ARWB-cross

RUCPHEN - Afgelopen zondag organiseerde Groene Ster de Zevenbergse veldcross rond de atletiekbaan op sportpark de Knip. Deze cross was de laatste van het crosseizoen 2022-2023.

Voor de jeugd was er een parcours uitgezet met afstanden van 600 meter (jongens en meisjes U8) tot 2,5 km (jongens U16).

Trainer Wilco nam naast juniore Yvette ook de junioren van DJA onder zijn hoede. In ruil daarvoor nam DJA-trainster Tessa onze pupillen Juan en Xabi onder haar hoede. Deze samenwerking tussen AVR’90 en DJA wordt van beide zijden als positief ervaren en zal dit seizoen zeker een vervolg krijgen.

In de eerste groep (U8) startte Juan voor een rondje van 600 meter. Met het resultaat van deze vierde cross behaalde hij over het gehele seizoen een medaille voor de negende plaats in zijn categorie. Zijn broer Xabi liep 900 meter en behaalde een mooie zesde plaats in de categorie U10 en schoof hierdoor een plaatsje op in het klassement. Precies genoeg om de medaille voor de 10e plaats te bemachtigen.

Voor Yvette (U16) was de afstand deze keer 2 km. Vooraf had Yvette al gekeken hoe zij eventueel nog een plaatsje in het eindklassement op kon schuiven, maar het parcours in Zevenbergen was een stuk zwaarder dan vorig jaar. Bovendien kreeg ze tijdens de cross een duwtje waardoor ze wat last van haar enkel kreeg. Uiteindelijk scheelde het slechts 3 seconden/1puntje waardoor ze de gewenste stijging in het klassement door haar vingers zag glippen. Maar een achtste plaats in het sterke deelnemersveld bij de meisjes U16 is een mooie prestatie.

Heren senioren

Voor de heren senioren was het parcours in Zevenbergen ontzettend zwaar. Achteraf vond Richard van Oosterhout het eigenlijk onverantwoord om deze cross te lopen. Toon Heeren verloor zelfs zijn schoen in de blubber waardoor Richard uiteindelijk direct na Toon finishte. Zondag werden Toon en Richard 1e en 2e en in eindklassement van het ARWB-crosscircuit bezetten Toon en Richard ook de plaatsen 1 en 2 in de categorie masters 55. Zij mogen net als Chrisje Schrauwen, die geen spijt hoeft te hebben dat hij zondag niet aan de start verscheen, vrijdagavond naar Achilles voor de prijsuitreiking.

Programma

Het cross-seizoen is weer ten einde en de trainers kijken al vooruit naar het baanseizoen met als eerste wedstrijd de blokmeerkamp bij Spado op zaterdag 25 maart en daarna de wedstrijd bij DJA op 8 april. Deelnemers kunnen zich via een van de trainers aanmelden voor deze wedstrijden. Dit jaar nemen de meisjes junioren (U14 en U16) in twee teams samen met DJA deel aan de competitiewedstrijden in Poule 60. De eerste competitiewedstrijd is op zaterdag 22 april bij Thor in Roosendaal.[n]