Het college wil snelheidsremmende maatregelen op een deel van de Noorderstraat in Sint Willebrord.
Het college wil snelheidsremmende maatregelen op een deel van de Noorderstraat in Sint Willebrord. FOTO ADDO SPRANGERS

Wegversmalling moet Noorderstraat veiliger maken

SINT WILLEBRORD - Op het deel van de Noorderstraat tussen de Nachtegaalstraat en De Gagelrijzen in Sint Willebrord wil het college van snelheidsremmende maatregelen treffen. 


DOOR ADDO SPRANGERS

Burgemeester en wethouders pleiten voor straatjuwelen die dienen als wegversmalling en het verkeer afremmen. Deze kunnen indien nodig, bijvoorbeeld voor evenementen als de Dorpenomloop, tijdelijk verwijderd worden. 


Hardrijders

Vanuit bewoners van de Noorderstraat in Sint Willebrord zijn verschillende meldingen bij de Gemeente Rucphen binnengekomen over de snelheid van gemotoriseerd verkeer en de overlast daarvan. “Er wordt hier harder gereden dan is toegestaan. Dit blijkt uit de verkeerstelling die we gehouden hebben,” zegt wethouder Martijn Gijzen. De gemiddelde gemeten snelheid op de Noorderstraat was 47 km/u terwijl 30 km/u de toegestane snelheid is. De maximaal gemeten snelheid was 94 km/u.


Verwijderbaar

“Met het oog op de verkeersveiligheid en de leefbaarheid willen we het verkeer op de Noorderstraat tussen de Nachtegaalstraat en De Gagelrijzen dan ook afremmen. Tegelijkertijd willen we het mogelijk houden dat (wieler)evenementen geen hinder ondervinden van permanente snelheidsremmende maatregelen. Vandaar onze voorkeur voor het plaatsen van verwijderbare straatjuwelen,” aldus de wethouder. Hierdoor wordt de straat versmald waardoor bestuurders hun rijstijl en snelheid aan moeten passen. Na de inspraakperiode neemt het college een definitief besluit. [n]