Leden van 't Kiekske komen samen in De Trapkes.
Leden van 't Kiekske komen samen in De Trapkes. FOTO ANGELIQUE ROKS

Westbrabantse Molendag in Sprundel

SPRUNDEL - Zondag 26 maart vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur leren de bezoekers de molen beter kennen met het malen van meel, het organiseren van molenrondleidingen, met uitleg door de molenaars en het verzorgen van presentaties. Voor de kinderen zijn er molenpresentjes, kleurplaten en pannenkoeken. Er zijn ook hapjes met vers gebakken molenbrood en bezoekers kunnen ook een molenbroodje mee naar huis nemen. Op dit moment kunnen we ook genieten van de bloeiende narcissen die de molenbelt opfleuren.

 

Bezoekers die meer willen weten over het begrip ‘Molenbiotoop’ kunnen hierover informatie krijgen. Er is ook een fietsroute tussen de Heimolen en Molen De Hoop om zo genietend van de Rucphense natuur  er een echte West-Brabantse Molendag van te maken.

Centraal staat een foto-expositie van ’t Kiekske  in de ontvangstruimte “Onder in de Molen”. Fotogroep ‘t Kiekske is een fotoclub die gezeteld is in Sprundel en maandelijks bijeenkomt in Dorpshuis Sprundel. De groep is ontstaan vanuit een 3-jarige opleiding fotografie, in de School voor de Kunsten in Roosendaal. Helaas hebben zij  het laatste jaar niet kunnen afmaken als gevolg van corona. Enkele enthousiaste leden zijn daarna verder gegaan, als groep. De leden van  ‘t Kiekske stellen hun werk graag tentoon in de Molen en willen de bezoekers hier laten genieten van prachtige foto’s. 

Elke dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur welkom in de molen. Op de eerste en derde zaterdag van de maand is dit Rijksmonument ook tussen 11.00 uur en 14.00 toegankelijk voor het publiek. Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website. Voor het aanvragen van rondleidingen voor groepen of verenigingen kunt u ook op deze site, www.molensprundel.nl, terecht of stuur een mailtje naar molensprundel@gmail.com[n]