Toon Heeren en Richard van Oosterhout op het podium in Steenbergen.
Toon Heeren en Richard van Oosterhout op het podium in Steenbergen. FOTO AVR'90

AVR'90-leden in Diomedonloop

RUCPHEN - Zondag 19 maart was de eerste loop van het West-Brabants Loopcircuit 2023. Dit jaar bestaat het circuit uit 9 wedstrijden met als laatste wedstrijd de Caris 10 van AVR op zondag 22 oktober. Voor een plaats in het eindklassement moeten deelnemers aan 6 van de 9 wedstrijden deel nemen. Deelnemers die meer dan 6 wedstijden lopen kunnen bonuspunten verdienen.

Vrijdagavond stonden Richard van Oosterhout, Toon Heeren en Chrisje Schrauwen nog op het podium bij Achilles, waar tijdens een gezellige avond met een pubquiz de prijzen uitgereikt werden van het ARWB-crosscircuit 2022/2023.

Eerste wegwedstrijd van het seizoen

Zondag stonden zij net als Frank Sjaardema, Mark van den Brand en Matthijs Roks  aan de start van de eerste wegwedstrijd van dit seizoen.

Mark van den Brand, die aanstaande zondag een hele marathon in Gent wil lopen, ging lopend naar de atletiekbaan in Steenbergen. Daar liep hij nog 10 km, waarna hij bij Matthijs en Rini in de auto stapte om huiswaarts te keren.

Matthijs Roks was de snelste AVR-man. 34:36 was goed voor een derde plek bij de Masters 35. Matthijs zal zondag Mark van den Brand hazen, waarna hij op 16 april deel wil nemen aan het Nederlands Kampioenschap marathon in Rotterdam.

Toon Heeren (36:16) en Richard van Oosterhout (36:25) stuitten op een geduchte concurrent: de hoogste trede van het podium in de categorie masters 55 was voor Egbert Hooijkaas van DAK (Drunense Atletiekclub). Met 41:14 werd Frank Sjaardema 4e in de categorie masters 45.

Chrisje Schrauwen, die maar niet kon begrijpen hoe Richard en Toon aan een medaille van de DJA-cross kwamen, ziet ook steeds meer concurrentie in zijn categorie masters 65. Maar Chrisje vindt het alleen maar fijn als er veel 65-plussers aan de start verschijnen. Waar hij vorig jaar vaak als winnaar over de streep kwam, hetgeen hem de titel Sportsenior van het jaar in Bergen op Zoom opleverde, is hij nu al meer dan tevreden als hij überhaupt op het podium komt.

Deze keer was zijn tijd van 43:42 goed voor een derde plaats.