Voor 57e keer schoolvoetbal in gemeente Rucphen

RUCPHEN - Woensdagmiddag 5 april wordt, voor zowel de jongens als de meisjes van de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Rucphen, het schoolvoetbaltoernooi georganiseerd op sportpark De Molenberg.


De wedstrijden beginnen om 13:15, tegen 17:30 is de prijsuitreiking. Deelnemende scholen bij de jongens: Mariadonk uit Zegge, De Vindplaats uit Schijf , De Heilinde uit St.Willebrord, Vinkenbos uit Sprundel, St. Martinus en 't Palet uit Rucphen. Meisjes: Vinkenbos, St. Martinus en de Heilinde. 

De meisjes spelen in 1 poule. Er wordt een hele competitie (2x tegen elkaar) gespeeld met daarbij een directe winnaar. De teams bij de jongens zijn ingedeeld in 2 poules. Vanwege deze 2 poules wordt daar nog een heuse finale gespeeld tussen de nummers 1 van beide poules. De wedstrijden duren, zowel bij de jongens als de meiden steeds 2 x 10 minuten.

De uiteindelijke winnaars mogen meedoen aan de volgende ronde, die op woensdagmiddag 17 mei gespeeld wordt. In deze ronde strijden de winnaars samen met de winnaars van de toernooien uit Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Oud-Gastel, Dinteloord, Klundert, Tholen en Zevenbergen om het kampioenschap van regio 2 uit district Zuid-I van de K.N.V.B. Het vaste team van vrijwilligers is weer present om de wedstrijden te leiden. Daarnaast komt niemand minder dan scheidsrechter Joey Kooij langs om enkele wedstrijden en de finale te fluiten. Rene Lazeroms, wethouder in onze gemeente, is gevraagd om de prijzen te komen uitreiken. Hij zal hierbij geassisteerd worden door (de Rucphense) profspeelster Fleur Mol van Excelsior Rotterdam. Voor de winnaars heeft de organisatie ook een wisselbeker ter beschikking gesteld. Verder mogen alle deelnemers op een herinnering rekenen vanuit de organisatie en de KNVB.[n]