Afbeelding
AFBEELDING SV EEUWIG SCHAAK

Vincent Wang wint Districtscup

RUCPHEN - De jonge Rucphense schaker Vincent Wang heeft de Districtscup gewonnen. De Districtscup is een prijs die je kunt winnen door een serie van een aantal jeugdtoernooien, verspreid over het seizoen te winnen.


Vincent Wang is afkomstig van Eeuwig Schaak, maar schaakt tegenwoordig bij De Pion in Roosendaal. Hij slaagde onlangs voor het diploma Stap 5. Niet-schakers zal dat weinig zeggen, maar dat is in de jeugdopleiding behoorlijk hoog. Weinig jeugdschakers lukt het om Stap 5 te halen en veruit de meeste senioren zouden voor Stap 5 niet slagen. Vincent is dus uitstekend bezig en is duidelijk een enorm schaaktalent, die in de toekomst nog mooie dingen kan laten zien.

Bij de senioren gaat de strijd om de winst in de 2e competitiehelft tussen Ad Bruijns (4½ uit 5) en Kees van Hogeloon (3½ uit 4). Derde staat momenteel John van Helden met 3 uit 6 en 4e Robin Maas met 2½ uit 5. Robin zou John dus nog kunnen passeren. In de totaalstand om het clubkampioenschap zit Ad Bruijns op rozen, de titel kan hem nauwelijks meer ontgaan. Diverse leden van Eeuwig Schaak spelen ook mee in de interne competitie van De Pion uit Roosendaal en daar zien we iets opmerkelijks. In de stand van de 2e competitiehelft daar staat Kees van Hogeloon 3e, Ad Bruijns 4e en Robin Maas 5e. Opmerkelijk hoog, terwijl de interne competitie van De Pion traditioneel (en ook nu) toch beduidend sterker is dan die van Eeuwig Schaak. Met name een bijzondere prestatie van Robin Maas, die nota bene nog maar enkele maanden clubschaker is. De stap van schaken op internet naar schaken op een club is dus wat betreft niveau niet zo groot. Alleen is het op een club een stuk gezelliger dan op internet!

Op donderdag 27 april geeft Ted van Eck (in het verleden 10 keer achter elkaar clubkampioen van Eeuwig Schaak en als hij nog mee zou doen zou hij weer moeiteloos clubkampioen worden) simultaan in Rucphen. De simultaan begint om 20.00 uur in 't Trefpunt in Rucphen (Raadhuisstraat 80) en ook niet-leden van Eeuwig Schaak mogen dan zonder enige verplichting of kosten aanschuiven. Voor nadere informatie kunt u bellen naar 06-36105262.

Omdat de KNSB (Koninklijke Nederlandse SchaakBond) dit jaar 150 jaar bestaat zijn er diverse extra activiteiten door de KNSB georganiseerd. Maar ook is er door Henk Prins een speciaal probleem gecomponeerd, waarin de cijfers 1, 5 en 0 verwerkt zijn. De opgave luidt "wit aan zet geeft mat in 2” en de oplossing kunt u tot 15 mei 2023 insturen op www.knsb150.nl/jubileumschaakprobleem.[n]