Veerle met de speer in Bergen op Zoom.
Veerle met de speer in Bergen op Zoom. FOTO KEES KNUIT

AVR'90-leden in verschillende wedstrijden

RUCPHEN - Zaterdag 25 maart namen Julian, Veerle en Eline deel aan de blokmeerkamp bij Spado. Op dezelfde dag liep Chrisje Schrauwen 5 km op de baan in Papendrecht. Een dag later startten Mark van den Brand en Matthijs Roks voor een hele marathon bij onze zuiderburen.

Het was nog een hele uitdaging voor trainer Wilco om Veerle, Eline en Julian gelijktijdig bij de verschillende onderdelen te begeleiden, maar gelukkig worden de junioren steeds zelfstandiger en was de vader van Julian ook bereid Julian met raad en daad bij te staan. 

De wind was meerdere keren spelbreker tijdens deze wedstrijd. Bij het onderdeel sprint als tegenwind van soms meer dan 5 meter per seconde. Niet verwonderlijk dat nagenoeg geen enkele atleet sneller liep dan de vooraf opgegeven tijd. 

Julian liep 60 meter in 11.92 sec, Veerle, die al vaker 80 meter sprintte, kwam na 12.25 sec over de finish en Eline zette een mooie 14.78 op de klok voor een sprint van 100 meter. 

Bij het onderdeel verspringen zorgde een fikse meewind er voor dat de aanloop veelal aangepast moest worden en PR’s niet telden i.v.m. een meewind van meer dan 2 meter per seconde. 

Tijdens het onderdeel hoogspringen van Julian waaide er een mat weg waaronder een jurylid terechtkwam. Uiteindelijk liep alles goed af, maar het onderdeel hoogspringen werd voor de groep van Julian uit de wedstrijd gehaald. 

Veerle en Eline sprongen onder verre van ideale omstandigheden respectievelijk 1.30 en 1.40 meter hoog en 4.28 en 4.22 meter ver. De speer wierpen zij respectievelijk 13.56 en 21.11 weg. 

Voor Julian was dit de eerste keer dat hij kogelstootte in wedstrijdverband. Hij begon voorzichtig met 3.59 m, maar eindigde met 4.94 m; goed voor een 7e plaats bij de jongens A-pupillen. 

Bij de lange afstand (vaak niet het meest geliefde onderdeel) liep Julian 1000 meter in 4:53, Veerle 600 meter in 2:21 en de jarige Eline 800 meter in 3:16. 

Iedereen kijkt met tevreden op de eerste baanwedstrijd dit jaar. 

De volgende baanwedstrijd is op zaterdag 8 april bij DJA in Zundert.


Papendrecht

Ook in Papendrecht stond een behoorlijke wind, maar tijdens een 5 km wedstrijd heb je net zo vaak meewind als tegenwind. 

Vooraf had Chrisje ingeschat dat hij drie keer gedubbeld zou worden, maar het werd zelfs 4 keer! 

De snelste loper had nog geen 15 minuten nodig voor 12,5 rondjes op de baan; Chrisje finishte in 22:05. 


Hele marathon in Gent

Mark van den Brand, die begin dit jaar nog kampte met een enkelblessure, kon zondag samen met Matthijs Roks toch starten voor een hele marathon in Gent. 

Het weer zondag was niet best, maar het parcours was met vele onverharde stukken met plassen, kasseien, haakse bochten en viaducten  nog slechter. Toch ging het nog boven verwachting. 

Haas Matthijs Roks droeg hier zeker zijn steentje aan bij. Na 5 km liepen Mark en Matthijs op de 92e en 93e plaats. Bij de finish waren zij opgeschoven naar de plaatsen 80 en 81.

Mark was meer dan tevreden met zijn resultaat van 2:57:07. 

Matthijs hoopt op 15 april tijdens de marathon in Rotterdam nog wat harder te lopen.[n]