Ruim 125 leden waren present en vierden echt Pasen.
Ruim 125 leden waren present en vierden echt Pasen. FOTO MARJA VAN DE BEEMD

Paasviering precies zoals die is bedoeld

SINT-WILLEBRORD - Meer dan 125 leden van KBO Sint Willebrord gaven op donderdag 6 april op eigen wijze invulling aan een prachtige Paasviering. In hun ‘t Pleintje werden ze ontvangen in de ruime zaal, waar mooi gedekte tafels hen opwachtten.



Pasen, het feest van de lente en nieuw leven, had niet beter gevierd kunnen worden. De – voor sommigen - bekende zaal, mooi gedekte tafels, ruime zitplaatsen en vriendelijk bediend worden door af en aan lopende medewerkers die iedereen een kopje koffie of thee inschonken, dat was nog maar het begin van de feestelijke viering.

Voorzitter opende de middag met een welkomstwoord en vroeg tot slot een minuut stilte voor eigen gedachten aan diegenen die voorgingen. Als opening kregen de gasten aan tafel een hen goed smakend bordje soep vlot geserveerd. Daarna kwam voor ieder een bord, met wat we vroeger noemden kouwe schotel . Het geroezemoes ging toen even naar een lager niveau, even niet teveel kletsen, want wat smaakte die heerlijk. De meeste bordjes werden keurig leeggegeten, niet omdat we als ouderen van huis uit hebben meegekregen dat dat zo hoort, maar gewoon, omdat het zonde zou zijn geweest dat niet te doen, het smaakte ieder voortreffelijk.

Toen de voorgerechten de tijd hadden gekregen om weer wat plaats te maken voor voortzetting van de maaltijd, werd het buffet geopend.  Zoals het ouderen betaamt, ging men keurig per tafel eens kijken wat dat buffet te bieden had. Nou, dat werd niet mis gevonden. De borden werden aardig gevuld met voor ieder wat wils. Een tweede rondje werd besteed aan het uitgebreide ijsbuffet.

Een accordeonist speelde gedurende de maaltijd wat achtergrond muziek. Er werd gewoon gesmuld. En gezellig gepraat. En vooral: goedkeurend gemompeld. Deze middag en de opzet daarvan beviel de KBO leden van Sint Willebrord uitstekend. Het smaakte, het was gezellig en de middag vloog voorbij. Het bestuur werd aan het eind van deze middag door velen gecomplimenteerd met deze hernieuwde opzet van zo’n soort viering, die helemaal voldeed aan dat wat de leden ervan hadden verwacht. Voldaan naar huis kunnen, merkend dat de eigen bijdrage in deze dure tijd zo laag mogelijk was gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de maaltijd. Dank daarvoor aan de mensen van ‘t Pleintje en de bijdrage vanuit de eigen vereniging. Dit was duidelijk een Paasviering, het nieuwe vieren en weer volop vertrouwen voor toekomstige activiteiten. Er werd die avond in ‘t Heike bij sommigen maar niet meer gekookt. Men was voldaan……. [n]