Brigitte van Ginneken won de Peer van de Beemt-wisselbeker.
Brigitte van Ginneken won de Peer van de Beemt-wisselbeker. FOTO MARIJN WOLFERT

Brigitte van Ginneken winnaar paasverschieting

SCHIJF - Afgelopen zaterdagavond hebben we, bij Nooit Volleerd, een super leuke paasverschieting gehad. Het was gezelli en Brigitte van Ginneken wist de wedstrijd om de Peer van de Beemt wisselbeker te winnen.


Even na acht uur begonnen de schutters van handboogschutterij Nooit Volleerd uit Schijf aan het jaarlijkse paaseieren schieten.  Een wedstrijd over 25 pijlen geschoten op een afstand van 25 meter. Ieder schot kan men hierbij een paasei verdienen. Gevuld of van chocolade.  Nadat de scores zijn geteld wordt de Peer van de Beemt wisselbeker uitgereikt. Peer was zelf een fanatieke liefhebber van het paaseieren schieten en vandaar dat nog altijd de wisselbeker naar hem vernoemd is. Brigitte van Ginneken was vooraf nog verbaasd over haar hoge gemiddelde maar toch ze wist dit op enkele punten te benaderen. 


Ilse Huijbers schoot, in haar  eerste wedstrijd, maarliefst 12 punten meer dan haar gemiddelde. Loting bepaalde dat dit jaar diegene welke het dichtst bij het gemiddelde scoorde zou winnen.  Brigitte mocht dus de wisselbeker in ontvangst nemen. Van harte gefeliciteerd.[n]