Julian en Ties met hun teamgenootjes van DJA.
Julian en Ties met hun teamgenootjes van DJA. FOTO AVR '90

Ervaringen AVR'90 in Marathon Rotterdam

RUCPHEN - Maanden van training gingen er aan vooraf maar zondagochtend 16 april was het dan eindelijk zo ver: Gerard Polak, Johan Roelands en Matthijs Roks stapten om 8 uur in de trein naar Rotterdam. Vandaag zouden zij beloond worden voor hun vele trainingsuren.


John, Gerard en Matthijs waren onder de indruk van de ambiance in Rotterdam en van alle support die zij van iedereen ontvingen. 

Matthijs startte in het eerste startvak met daarin de wedstrijdlopers. Haasde hij 3 weken geleden trainingsmaat Mark van den Brand nog naar een tijd van 2:57:07, dit weekend bedwong hij de afstand van ruim 42 km in 2:43:12 en snoepte daarmee weer een minuutje van zijn PR af. 

Gerard en John stonden in het derde startvak. Voor beiden was het de eerste keer dat ze de strijd met de afstand van 42.195 meter èn zichzelf aangingen. 

Voor Gerard eindigde dit in een deceptie: hij moest na 40 km helaas de strijd staken. 

Ook John kreeg het moeilijk. Tot 34 km liep hij nog op een schema ruim onder de 4 uur, maar toen ging het mis. Een kuitblessure die hem 4 weken geleden nog tot een week rust dwong, begon op te spelen en vanaf dat moment was het beurtelings wandelen en rennen. Eigenlijk ging het niet meer en John zat 10 minuten bij de EHBO, die hem vervolgens uit de wedstrijd wilde halen. Maar daar wilde John niets van weten en reageerde “dat denk ik niet, help me maar omhoog want ik ga hoe dan ook finishen!”. Steeds schoot de kramp weer in zijn kuit en uiteindelijk finishte John puur op wilskracht na 4:23:49. 

Waar Matthijs blij was met weer een nieuw persoonlijk record, kijken Gerard en John met gemengde gevoelens terug op hun marathondebuut. 

Maar wij vinden iedereen die in training gaat voor een hele marathon sowieso een topper!


Jeugd

Een dag eerder namen jeugdleden U12 Julian en Ties deel aan de Athletic Champs (AC) wedstrijd bij Spado. Maar liefst 76 jongens en meisjes in de leeftijd van 10 en 11 jaar werkten in 9 teams een circuit af met de AC-onderdelen meters maken, 60 meter (lage) horden, kogelstoten, vortexwerpen, hoogspringen en polsstokverspringen. 

Sinds kort staat de lijst met clubrecords van de jeugd weer op de website. Deze heeft nu al weer een update nodig: Ties verbeterde het record meters maken in 1425 meter en Julian verbeterde de records bij vortexwerpen (24,5 meter) en hoogspringen (1 meter). 

Aanstaande zaterdag hebben de jeugdleden weer een kans om persoonlijke/clubrecords te verbeteren tijdens de AC wedstrijd voor pupillen bij DJA en de competitie U14/U16 bij Thor. 


Chrisje Schrauwen

Chrisje Schrauwen verzilverde woensdag 12 april zijn gratis ticket dat hij vorig jaar verdiende als winnaar in de Leemputtenloop. 

Alhoewel Chrisje dit jaar 16 seconden sneller was moest hij deze keer genoegen nemen met een derde plaats. Maar Chrisje had al een aantal snelle(re) lopers gezien en was al supercontent dat hij überhaupt nog op het podium plaats mocht nemen. 

Drie dagen later liep Chrisje 1500 meter tijdens de Open Zeeuwse Kampioenschappen in Zierikzee in 6:00,22.[n]