Donderdag 20 april

Gedrag bij dementie

19:30 | Dorpshuis de Trapkes

Op donderdag 20 april is er een bijeenkomst van Geheugenschakel In De Trapkes in Sprundel. Psychologe Malissa de Waal komt dan vertellen over veranderend gedrag bij dementie. Gedrag kan veranderen en is soms voor de omgeving moeilijk te begrijpen zijn. Melissa de Waal heeft er als psychologe bij Groenhuysen ruimschoots ervaring mee. De volgende bijeenkomst is op 11 mei. Dan staat bewegen en dementie op de agenda. Iedereen is welkom op de bijeenkomsten van Geheugenschakel in dorpshuis De Trapkes, aanvang 19.30 uur.


Lezing over Optische Illusies

19:30 | Gemeenschapshuis Agora

20 april zal Walter Wamsteker een lezing verzorgen in Agora over Optische Illusies. Een goochelaar heet ook wel een illusionist. Het is anders dan wat je ziet. Gezichtsbedrog of optische illusies zijn van alle tijden. In het frans heet het een ’trompe d’ oeil’, bedrog van het oog. In deze tijd is het extra belangrijk om feiten van fictie te onderscheiden. Voorbeelden van illusies en wat oorzaken er van zijn horen én zien we in deze presentatie. Donderdag 20 april in de Verhalenkamer, aanvang 19.30 uur. Aanmelden via de mail: agoog@agorarucphen.nl


Vrijdag 21 april

Rikconcours

19:30 | 't Wapen van Schijf

Vrijdag 21 april houden de Grensschutters weer een rikconcours (doorrikken) in het verenigingsgebouw Wapen van Schijf, St. Antoniusstraat 40 (achter Bistro de Beenhouwer). Inschrijven vanaf 19.00 uur. Aanvang 19.30 uur. Inschrijfkosten 4 euro.


Presentatie insectenonderzoek

20:30 | Heemtuin Rucphen

NatuurWerkgroep gemeente Rucphen organiseert op vrijdag 21 april om 20.30 uur in de Heemtuin aan de Baanvelden een presentatie over de uitkomsten van een 7 jarig onderzoek naar insecten in westelijk Noord-Brabant. De onderzoekers Vera Vandenbulcke en Gerrit Groeneweg vertellen daarbij over hun onderzoekmethodes en over hun bevindingen. Iedereen is welkom vanaf 20.15 uur op vrijdag 21 april in de Heemtuin, Baanvelden 14 te Rucphen. Toegang gratis.


Woensdag 26 april

BiebFabriek | Maak een stop motion filmpje

11:00 | 

Doe jij deze vakantie mee met de BiebFabriek? We gaan namelijk iets superleuks doen: een stop motion filmpje maken van jouw favoriete gedicht! Hierbij maak je veel foto’s met kleine verschillen. Als je deze foto’s snel achter elkaar afspeelt, lijkt het alsof de foto’s bewegen! Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Deelname is gratis, ook als je geen lid bent. Meld je aan via www.bibliotheekwb.nl/biebfabriek.