Brandweerlieden in actie tijdens de nabootsing van een incident.
Brandweerlieden in actie tijdens de nabootsing van een incident. Foto: Corine Roks

Wedstrijd brandweerlieden in oude zwembad Rucphen

Door: Corine Roks Algemeen

RUCPHEN - Een bijzondere competitie vond afgelopen zaterdag plaats in de gemeente Rucphen. Geen sporters maar brandweerlieden streden in De Binnentuin om de eerste plek, en dan ook nog eens in de Hoofdklasse.

Organisatie en begeleiding waren in handen van het korps Rucphen van Brandweer Midden- en West- Brabant. Nog niet eerder heeft dit korps een hoofdklassewedstijd georganiseerd. Het leegstaand zwembad leende zich hier uitstekend voor. 

Unieke kans

“Een unieke kans, het oude zwembad. Normaal houden we de wedstrijden bij lokale ondernemers of een pand dat rijp is voor de sloop. Zo’n zwembad geeft toch net wat meer spektakel,” geeft regisseur Angelo van Beers van korps Rucphen aan. Het scenario voor locatie zwembad: een bedrijf verricht werkzaamheden aan het dak. Dit gaat niet helemaal goed, er ontstaat een brand waardoor er een gasfles ontploft. Deze komt terecht in het zwembad waardoor de steiger en kraan omvallen. Een medewerker van het bedrijf raakt bekneld onder de stalen balk die hieraan hing. Drie slachtoffers telt het incident, gespeeld door brandweerlieden van het Rucphens korps. “De teams komen uit verschillende regio’s, elk team bestaat uit zes personen; bevelvoerder, chauffeur en vier ploegleden. Daarboven staat de Officier Van Dienst (OVD), deze coördineert en stuurt aan. De twee beste teams gaan door naar de landelijke wedstrijden,” licht Van Beers toe. Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr was op deze zaterdag al vroeg van de partij om de ploegen welkom te heten in de gemeente Rucphen en de deelnemende teams succes te wensen.