Afbeelding
FOTO FACEBOOK RESTAURANT O&O

Restaurant O&O in Sint Willebrord behoudt Michelinster

SINT WILLEBRORD - Het Aziatische restaurant O&O in Sint Willebrord mag haar Michelinster behouden. Dat is maandag bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Michelinsterren aan Nederlandse restaurants in het DeLaMar Theater in Amsterdam. In totaal zeventien restaurants ontvingen daarbij voor het eerst één Michelinster. Eén nieuw restaurant kreeg zelfs twee sterren. Er is geen nieuw restaurant met een derde ster. Acht zaken verloren hun ster.


DOOR ADDO SPRANGERS


Het presenteren van de lijst aan Michelinsterren gebeurde dit jaar weer in een vol theater. Michelinsterren gaan naar restaurants die van de inspecteurs een hoge beoordeling hebben gekregen. 


Oriëntaalse gerechten

Restaurant O&O, in 1982 opgericht door Danny en Helena Tsang, werd in 2018 onderscheiden met één Michelinster. O&O staat bekend om zijn Oriëntaalse gerechten die hun oorsprong vinden in Maleisië, Singapore, Thailand, Hong Kong en Japan, met hier en daar een knipoog naar de Franse keuken. 


Vereiste kwaliteit

De uitreiking van maandag is het bewijs dat O&O nog steeds de vereiste kwaliteit levert om de Michelinster te mogen blijven dragen. Naast O&O kent West-Brabant nog een aantal restaurants met een Michelinster: Wolfslaar in Breda en Zout & Citroen in Oosterhout.

Restaurant O&O stond vorig jaar meerdere malen in de schijnwerpers. Zo mochten de souschefs Mike Tsang en Levi Bunt zich sinds februari Snackmasters van Nederland noemen nadat zij in de finale van de gelijknamige kookwedstrijd van RTL4 de beste reproductie van een wokkel met paprikasmaak van fabrikant Lays maakten. Het tweetal versloeg daarbij het team van restaurant BAUT uit Amsterdam. 

In de strijd om de Restaurant Awards, onderverdeeld in twaalf categorieën, werd restaurant O&O in Sint Willebrord in mei vorig jaar door de vakbroeders aangewezen als ‘Beste Aziatische Restaurant van Nederland’. [n]

'Restaurant O&O staat bekend om zijn Oriëntaalse gerechten'