Woensdag 26 april

BiebFabriek

11:00 | Bibliotheek West-Brabant

Deze meivakantie staat in het teken van poëzie. Schud jij een gedicht over jou, zo uit je mouw? Of ga je een stop motion filmpje maken van gedichten die jou raken? Gedichten over dieren, familie en muziek hoor je allemaal tijdens de BiebFabriek! Tijdens de schoolvakantie is de BiebFabriek geopend! Dit zijn leuke, gratis activiteiten in de bibliotheek voor alle kinderen van de basisschool. Deze meivakantie gaan de kinderen aan de slag met activiteiten rondom poëzie. Deze activiteiten zijn: een silhouet gedicht schrijven (4 t/m 8 jaar) en een stop motion filmpje maken over een zelfgekozen gedicht (8 t/m 12 jaar). Meld je aan via www.bibliotheekwb.nl/biebfabriek. 


Zaterdag 29 april

55-jarig bestaan Gemengd Koor Schijf

19:00 | H. Martinuskerk

Op zaterdag 29 april wordt in de viering van 19.00 uur in Schijf, waarbij Pastoor Hans van Geel voorgaat stil gestaan bij het 55-jarig bestaan van het gemengd koor. Na de viering wil het koor iedereen nog trakteren op koffie/thee met wat lekkers.

 

Zondag 30 april

Fietstocht

13:00 | Heemtuin Rucphen

Zondag 30 april organiseert de NatuurWerkgroep een fietstocht van 30 kilometer door de mooiste buitengebieden van gemeente Rucphen en gemeente Etten-Leur. Onderweg en tijdens de koffiepauze wordt toelichting gegeven over de natuur(-activiteiten) in de omgeving. Vertrek om 13.00 uur vanaf de Heemtuin aan de Baanvelden te Rucphen.

 

Maandag 1 mei

Geheugenschakel

19:30 | CWZ Kerkakkers

Maandag 1 mei hebben we weer onze maandelijkse bijeenkomst van de Geheugenschakel. Deze avond zal verzorgd worden door Hanneke van Eekelen over beweging bij dementie. We horen overal dat bewegen gezond is, geld dit ook voor mensen met dementie en wat zijn dan de mogelijk en onmogelijkheden. De avond vindt plaats in Kerkakkers, Burg. Voetenstraat 29 in Rucphen. Inloop vanaf 19.15 uur, aanvang 19.30 uur. Toegang gratis, aanmelden niet nodig. Informatie: Hanneke v. Eekelen, tel. 06-23596872, hveekelen@groenhuysen.nl

 

Woensdag 3 mei

BiebFabriek | Schrijf een silhouet gedicht

13:00 | Bibliotheek West Brabant

Doe jij deze vakantie mee met de BiebFabriek? We gaan namelijk iets superleuks doen: een silhouet gedicht schrijven! Eerst moet je even heel stilliggen, terwijl je silhouet wordt overgetrokken op een groot stuk papier. Daarna zoeken we woorden die passen en rijmen bij jou. Na afloop worden de silhouetgedichten tentoongesteld in de bibliotheek. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Deelname is gratis, ook als je geen lid bent. Meld je aan via www.bibliotheekwb.nl/biebfabriek.

 

Expositie Klimaatverandering/ opwarming aarde

8:00 | Gemeentehuis

Tijdens de maanden Mei en Juni exposeren Loes van Unen-Kolmeijer en Arne Schepman in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Rucphen. De werken van Loes en Arne gaan bij deze expositie over de klimaatverandering/opwarming aarde. In de vitrines zijn de werkstukken van scholieren te zien van de basisscholen in de gemeente. Deze werkstukken zijn gemaakt van verzameld zwerfvuil of verwijzen daarnaar. Een hele goede combinatie van wat te zien is.