Ook de Bikeladies uit Rucphen zijn weer van de partij op 17 mei.
Ook de Bikeladies uit Rucphen zijn weer van de partij op 17 mei. STICHTING SPORTFRINTEN

Toertocht SportFrinten ook dit jaar weer in Schijf

SCHIJF - De Stichting SportFrinten organiseert ook dit jaar weer de Tocht der Frinten Schijf. Het is een open toertocht waaraan iedereen met een deugdelijke fiets en fietshelm deel mag nemen. Natuurlijk is de toertocht gericht op de sportieve racefietser, maar ook op de gewone en e-bike mag worden deelgenomen. Alleen geldt voor de gewone fiets en e-bike dat alleen voor de kortste afstand mag worden gekozen (100 km) en dat ’s morgens voor negen uur moeten zijn gestart.

 

Elk jaar wordt er weer naar gestreefd om de deelnemers een uitdagende tocht door West-Brabant aan te bieden en dit jaar ook door de prachtige grenstreek aan de Belgische kant van de grens. 

“We willen de deelnemers graag de verschillen laten ervaren van het Nederlands en Belgisch deel van de route. Niet alleen krijgen ze de overbekende betonpaden voor de kiezen, maar ook voor wat betreft de natuur en het platteland maakt het duidelijk verschil aan welke kant van de grens je aan het fietsen bent” vertelt de voorzitter van de Stichting SportFrinten. 

De nieuwe routes laten de deelnemers zowel in het Nederlandse deel als Belgische deel van de route kennismaken met het fenomeen “fietsstraten” waar auto’s te gast zijn en niet harder mogen rijden dan 30 km per uur. “Het wordt een tocht waar ook deelnemers uit de regio door straatjes gaan rijden waar ze nog niet eerder zijn geweest en waar ze na de tocht graag nog eens willen fietsen. Dat maken we voor de deelnemers ook graag mogelijk door de route niet alleen volledig uit te pijlen, maar ook van de beide routes, de 100 en 130 km route, op onze website GPX-bestandjes beschikbaar te stellen. We willen de nieuwe routes tot kort voor de tocht geheimhouden en plaatsen om die reden de te down loaden bestandjes pas kort voor de tocht op onze website. Al wil ik graag verklappen dat we ook dit jaar weer veel omliggende dorpen en plaatsen in West-Brabant aandoen”, geeft organisator Freddy Aarts uit Schijf aan.


Steun uit het dorp

De wielertoertocht start en finisht op sportpark “De Zoek” in Schijf. Het is de thuisbasis van RKVV Schijf en op 17 mei het bruisende hart van de wielersport in de gemeente Rucphen. De gouden ploeg vrijwilligers van de voetbalvereniging heeft daar geen moeite mee. Ze verlenen hand- en spandiensten aan de organisatie en geen moeite is ze te veel. Het trainingsveld wordt beschikbaar gesteld om als parkeerplaats voor de voertuigen van de deelnemers te dienen en de kantine wordt ingericht als permanence. Ze moeten wel even doorpakken want op de donderdag vindt op dezelfde locatie het traditionele familievoetbaltoernooi van RKVV plaats en dan zien we weer veel dezelfde gezichten uit Schijf in touw om dat ook weer tot een geslaagd evenement te maken.


Zelfde inschrijfprijs

Bestuurslid Van Grotel: “Dankzij de sponsors uit Schijf blijft de inschrijfprijs gelijk en wordt niet ingeboet op de verzorging en ligt er voor iedere deelnemer ook een medaille klaar”. 


Informatie en/ of inschrijven

Ga voor meer informatie en om in te schrijven naar www.sportfrinten.nl.[n]