Samen Sterk: klaar voor het molenbezoek.
Samen Sterk: klaar voor het molenbezoek. FOTO MOLENSTICHTING JAN VAN DEN BROEK

Programma Nationale
Molendagen op 13 en 14 mei

SPRUNDEL - Op zaterdag 13 mei 10.00 uur geeft wethouder Lazeroms het startsein voor de feestelijke 50e Molendag en opent de schilderijen-expositie samen met Annie Graumans, bijgestaan door onze jeugdige molenfan Vic die onze molen heel vaak bezoekt.


Op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur is het: Genieten van de expositie en deelnemen aan molenrondleidingen door molenvrijwilligers en molenaars. Kans maken op een van de twee cadeaukaarten of een molengeschenkpakketje. Voor de kinderen zijn er kleurplaten, molen-doeboekjes, windmolentjes, molenrebussen en een Sprundelse woordzoeker. In ‘t Sprundels Meulewienkeltje zijn diverse meelproducten verkrijgbaar.

Er zijn fietsroutes en wandelroutes die vanaf de molen gestart kunnen worden met als thema ‘Fietsen en wandelen in en rond Sprundel’. Tijdens de openstelling kunnen we gezellig buurten onder ’t genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Zondag 16.00 uur worden de prijzen bekendgemaakt van onze molenprijsvraag. 

‘Samen Sterk', de groep alleenstaanden, genoot met 14 aanwezigen van de molen. Op het programma o.a. een presentatie met overzicht van de molenactiviteiten. Zij gingen terug in de tijd om te ervaren hoe het vroeger was om in Sprundel op te groeien. Iedereen was erg tevreden.[n]