Impressie van de tentoonstelling rond het Rood-Wit International U10 Tournament.
Impressie van de tentoonstelling rond het Rood-Wit International U10 Tournament. FOTO GEMEENTE RUCPHEN

Nieuwe exposities in gemeentehuis Rucphen

RUCPHEN - In het gemeentehuis van Rucphen is weer een aantal interessante exposities te bewonderen. Zo exposeren Loes van Unen-Kolmeijer en Arne Schepman werken die gaan over de klimaatverandering en opwarming van onze aarde. 


DOOR ADDO SPRANGERS


In het kader van Rucphen Schoon zijn in de vitrine werkstukken te bewonderen die zijn gemaakt van verzameld zwerfafval. Hiernaast is er in de vitrine een expositie van voetbalvereniging Rood-Wit waarin het Rood-Wit International U10 Tournament centraal staat.

“Door de actualiteit is klimaatverandering, opwarming van de aarde, een belangrijk thema voor mijn werk geworden,” vertelt Loes van Unen-Kolmeijer uit. “Door mijn werken tentoon te stellen in het gemeentehuis, hoop ik iets te kunnen bijdragen aan bewustwording.” Bij de opleiding schilderkunst was Arne Schepman één van haar klasgenoten. Laatstgenoemde is met haar schilderijen eveneens bezig met het klimaat. In het kader van het afvalproject Rucphen Schoon 2023 is er ook een tentoonstelling in het gemeentehuis te bezichtigen met door basisscholieren gemaakte foto's, werkstukken en posters. “Wij willen een schone en veilige leefomgeving en een duurzame toekomst,” zo luidt daarbij de boodschap van de kinderen. Tentoongesteld worden werkstukken van de Martinusschool en Het Palet in Rucphen, De Vindplaats in Schijf, Mariadonk in Zegge en van het Munnikenheide College. De kunststukjes zijn gemaakt tijdens de workshops van het Afvalproject Rucphen Schoon Het project wordt jaarlijks uitgevoerd door Ronald Reinhoudt en Jolanda Jochems in de groepen 1 tot en met 8 in het basisonderwijs en in de leerjaren 1 en 2 op het Munnikenheide College. Aangezien ook de bibliotheek in Rucphen klimaat hoog in het vaandel heeft staan, presenteert zij in de maanden mei en juni een speciale selectie van boeken die betrekking hebben op dit actuele thema.

Het Rood-Wit International U10 Tournament bekleedt zoals gezegd eveneens een prominente positie in de tentoonstellingen die nu in het Rucphense gemeentehuis plaatsvinden. Na zes geslaagde edities organiseert de Willebrordse voetbalvereniging nu de zevende editie van het prestigieuze toernooi op zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023. Ter gelegenheid hiervan is de komende weken een mooie tentoonstelling ingericht in de vitrine. [n]