Woensdag 10 mei

Expositie Klimaatverandering/ opwarming aarde

8:00 | Gemeentehuis

In mei en juni exposeren Loes van Unen-Kolmeijer en Arne Schepman in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Rucphen. De werken van Loes en Arne gaan bij deze expositie over de klimaatverandering/opwarming aarde. In de vitrines zijn de werkstukken van scholieren te zien van de basisscholen in de gemeente. Deze werkstukken zijn gemaakt van verzameld zwerfvuil of verwijzen daarnaar. Een hele goede combinatie van wat te zien is.

 

Donderdag 11 mei

Bewegen en dementie

19:30 | Dorpshuis de Trapkes

Op donderdag 11 mei is er om 19.30 uur weer een Geheugenschakel in De Trapkes in Sprundel. Het thema is dan 'Bewegen bij dementie'. Bewegen is gezond, ook voor mensen met dementie. Maar hoe, wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden? En hoe stimuleer je dit? Toegang gratis en iedereen is welkom.

 

Thema-avond KBO Sprundel 'Ouderen en Wonen'

19:30 | Dorpshuis de Trapkes

Donderdag 11 mei organiseert de KBO Sprundel weer een thema-avond in de Trapkes in Sprundel. Het thema is 'Ouderen en Wonen'. Wethouder René Lazeroms en beleidsambtenaar Bert van Hulten van de gemeente Rucphen zullen het woonbeleid van de landelijke overheid en de gemeente Rucphen toelichten, met name gericht op ouderen. Sicco Botman van woningcorporatie Thuisvester zal aangeven welke mogelijkheden en voorwaarden er voor ouderen zijn voor het huren van een woning of appartement. Aanvang 19.30 uur, ook toegankelijk voor niet-leden van de KBO. Aanmelden via: secretariaat@kbo-sprundel.nl. Toegang gratis.

 

Zaterdag 13 mei

Huiskamer van Agora weer open

15:00 | Gemeenschapshuis Agora

De Huiskamer van Agora opent zijn deuren weer zaterdag 13 mei om 15:00 uur. Door het samenzijn iedere maand zijn er al veel nieuwe contacten gelegd en mooie gesprekken ontstaan. Kom daarom gerust eens langs. Wij zijn open van 15:00 tot 17:00 uur. Wij vragen een kleine bijdrage bij binnenkomst. De volgende openstelling is op zaterdag 17 juni.

 

Schildersgroep Breedschotvier exposeert met Molendagen

10:00 | Molen de Hoop

Schildersgroep Breedschotvier uit Rijbergen exposeert op zaterdag 13 mei en zondag 14 mei in molen De Hoop, op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Centraal staat een schilderijen-expositie met als titel “De Hoop gaf inspiratie”. Toegang gratis.


Zondag 14 mei

Expositie restauratie Vieringtoren Zegge

10:00 | Pastorie

De Parochiekern Commissie van Zegge houdt een expositie over de restauratie van de Vieringtoren, het glas en lood raamwerk en het Angelus klokje. Deze zijn in 2022 gerestaureerd. Door middel van foto's laat de Pkc het gehele traject vanaf de aanleiding voor de restauratie en totstandkoming zien. De expositie is te zien zondag 14 mei, tijdens de braderie in de tent voor de pastorie en is vrij toegankelijk.