De burgemeester op bezoek bij het jubilerende echtpaar Van Vlimmeren-Snelders.
De burgemeester op bezoek bij het jubilerende echtpaar Van Vlimmeren-Snelders. Foto: Corine Roks

Echtpaar Van Vlimmeren-Snelders: ‘We kunnen elkaar na zestig jaar nog steeds verrassen’

Door: Corine Roks Algemeen

SINT WILLEBRORD - Terug in de tijd, zo rond de jaren ’50 van de vorige eeuw. Aan de jukebox bij Woutje Gijzen in Sint Willebrord bloeide er wat moois op tussen Tineke Snelders uit Willebrord en Adri van Vlimmeren uit Oudenbosch. Dat moois werd op 11 mei 1963 bekroond met een huwelijk. Zestig jaar later staat deze dag wederom centraal voor het echtpaar van Vlimmeren-Snelders en vieren zij samen met kinderen, kleinkinderen en burgemeester Marjolein van der Meer Mohr hun diamanten huwelijk.

Na hun huwelijk trekt het jonge stel in bij de ouders van Tineke. Na twee jaar krijgen ze een huurhuis toegewezen in de Dahliastraat alwaar ze zes jaar wonen. Hierna verhuizen ze terug naar hun roots. “We konden het huis naast mijn ouders kopen, de plek waar we nu nog steeds heel tevreden zijn,” geeft mevrouw (78) aan. Tineke werkte in haar jonge jaren bij een huisarts op Willebrord, Adri had een baan in de kartonbranche. “Bij Kappa inderdaad, waar ik 45 dienstjaren heb volbracht. Ik was machineleider,” aldus Adri (79). Het echtpaar krijgt al snel twee jongens. “En nummer drie kondigde zich elf jaar later aan. Het toetje van de maaltijd, zoals wij zijn komst in familiaire kring benoemen,” lacht mevrouw. De stamboom Van Vlimmeren krijgt een stevig fundament, de zonen krijgen allemaal twee kinderen. “Vijf jongens en een meisje,” aldus een trotse opa en oma.

FC Brabantia

Door hun oudste zoon wordt Adri verankerd in de fietswereld. “In die tijd telde deze omgeving slechts twee fietsclubs; RTC Noord- Brabant uit Roosendaal en FC Brabantia uit Zegge. Samen met onze oudste zoon fietste ik bij de Zeggse toerfietsclubs, die later naar Rucphen is verhuisd. Mijn zoon bekleedde de functie van penningmeester, een taak die ik van hem overnam. Dertig jaar lang heb ben ik verantwoordelijk geweest voor de kas,” waarbij Adri toevertrouwt: “Ze hebben me tot erelid bekroond.” Nog steeds is Adri op de achtergrond betrokken bij de fietsclub. Met gepaste trots vertelt de Brabantia-fan over zijn toertochten Parijs-Roubaix, Ronde van Vlaanderen en Bastenaken-Luik. Ook de Rogelli Veldtoertocht passeert de revue, een cross binnen de gemeente Rucphen georganiseerd door FC Brabantia. Zijn vrouw Tineke heeft dan haar vaste post bij de erwtensoep. Mevrouw over de mantelzorg: “Eerst heb ik mijn vader twee jaar verzorgd, daarna mijn moeder. Het was heel intensief, ik stond dag en nacht klaar. Adri hielp me daarbij, toen hij met de VUT ging verdeelden we de taken.”

Pentekeningen

Hun woonkamer hangt vol met pentekeningen, de grote hobby van mevrouw. “Van plaatsen waar we samen zijn geweest. Ik werk vanaf een foto die ik onderweg zelf heb gemaakt. Heerlijk ontspannend om dit aan tafel uit te werken in Oost-Indische inkt.” Dertig jaar lang stond hun caravan in Oostenrijk. “Waar we een grote kennissenkring hebben opgebouwd. De laatste jaren kozen we voor Scandinavië vanwege de prachtige natuur. Dat de zon na ondergang gelijk weer opkwam was heel bijzonder,” aldus mevrouw.

Verrassen

Dat je elkaar na zestig jaar nog kunt blijven verrassen, blijkt wel uit de volgende bestemming. “Ik heb voor ons samen een cruise naar de Lofoten geboekt, een eilandengroep in Noorwegen. We hopen daar walvissen en het Noorderlicht te zien. Dit was echt een verrassing voor Tineke die wat minder avontuurlijk is aangelegd.”