Terug in de tijd van toen.
Terug in de tijd van toen. FOTO MARIAN MEESTERS

Zeer geslaagde dagreis
KBO Rucphen

RUCPHEN - Op woensdag 10 mei heeft KBO afdeling Rucphen een zeer geslaagde dagreis georganiseerd. Voor deze mooie dagreis naar de Brabantse Kempen hadden zich 61 enthousiaste KBO leden opgegeven.


Om 8.30 uur vertrok een volle bus met  het gezelschap richting het Kempen Museum in Eersel. Hier werd een lekkere kop koffie of thee genuttigd met een heerlijke Eerselse smulkoek.

Natuurlijk werd hierna het museum bezocht. Dit was zeker de moeite waard: in vroegere tijden was de tabaksindustrie een belangrijke bron van inkomsten maar ook de wagenmakerij was van belang en het weven en spinnen. Leuk om te zien welke gereedschappen zorgvuldig bewaard zijn gebleven evenals de inboedel van een boerderij uit vroegere tijden.

Na dit bezoek werd er, onder leiding van gids Hendrik, een prachtige tocht gemaakt door de Kempen; Hendrik vertelde veel en enthousiast over de Acht Zaligheden die bestaat uit acht dorpjes: Eersel, Steensel, Duizel, Hulsel, Knegsel, Netersel, Reusel en Wintelre. Intussen begonnen de magen te rammelen dus werd er gestopt bij onze zuiderburen in Retie alwaar de lunch werd geserveerd.

Na de lunch opnieuw de bus in om verder te rijden naar Merksplas waar een bezoek werd gebracht aan de landloperskolonie van Wortel en Merksplas. Interessant wanneer men zich een beetje verdiept in dit koloniale verleden. Een drankje in het bezoekerscentrum aldaar ging er zeker goed in. Na een heerlijk diner in Casteren was het om 19.45 uur tijd om de thuisreis te aanvaarden. Om 21.00 uur werd het gezelschap weer netjes afgeleverd in Rucphen. Het was een lange dag maar, iedereen was enthousiast over de mooie busreis en, er wordt al weer uitgekeken naar het volgende reisje.[n]