V.l.n.r. Luc Sommers, Danielle van de Casteel, Marie- Louise Franken, Theo Franken, Joyce Franken, Alex van de Casteel, Hein Biemans, Nicky Franken en Marcel Sommers.
V.l.n.r. Luc Sommers, Danielle van de Casteel, Marie- Louise Franken, Theo Franken, Joyce Franken, Alex van de Casteel, Hein Biemans, Nicky Franken en Marcel Sommers. FOTO CORINE ROKS

'Geld bij elkaar fietsen voor kankeronderzoek'

SCHIJF - Geld inzamelen voor ColSensation en daarmee voor onderzoek naar kanker en een beter leven met en na deze ziekte. Dat is het doel van de ‘vrijdagmiddagborrel’ die volgende week onder de noemer Samen Sterk Tegen Kanker vanaf 17.00 uur wordt gehouden door Team Den Scherpenberg samen met Speelboerderij Den Scherpenberg.


DOOR ADDO SPRANGERS


Het idee voor de krachtenbundeling ontstond nadat de fanatieke fietsers Nicky Franken en Hein Biemans bezig waren met het organiseren van een fietstocht vanaf camperplaats De Rucphense weide en zich meldden bij Luc Sommers om een afspraak te maken over het gebruik van Speelboerderij Den Scherpenberg als top tijdens deze fietstocht. Toen Nicky en Hein vertelden over hun voornemen om mee te doen aan ColSensation, zag de eigenaar van Speelboerderij Den Scherpenberg de gezamenlijke organisatie van een soort benefietdag meteen zitten. “Mijn vader kreeg dertien jaar geleden de diagnose Non-Hodgkin (lymfklierkanker) en werd toen eigenlijk al opgegeven. De voorspelling was dat hij nog maar een paar maanden te leven had. Na een aantal behandelingen is hij er gelukkig bovenop gekomen. Mijn moeder is vorig jaar echter aan kanker overleden. Alle reden dus om ons bij het initiatief van Nicky en Hein aan te sluiten.”

Voor Nicky, die in het verleden nog bij Speelboerderij Den Scherpenberg heeft gewerkt, is ColSensation (een evenement van Stichting Team Doelbewust om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en een beter leven met en na deze ziekte) geen onbekend terrein. “Familie van ons zit in de organisatie. Mijn vriend Hein en ik wilden graag fietsen voor een goed doel en dan staat ColSensation wel het dichtst bij. We vonden het een goed idee om juist geld op te halen voor een goed doel dat onderzoek doet naar kanker. Iedereen kent wel iemand die aan de ziekte is overleden of ziek is geweest.” 

Waren Nicky en Hein aanvankelijk van plan om met zijn tweetjes mee te doen aan ColSensation, inmiddels bestaat Team Den Scherpenberg uit zeven teamleden. Drie hiervan beklimmen de Mont Ventoux in september op de fiets. Drie andere teamleden gaan dit te voet doen. Het zevende teamlid zal als vrijwilligster meegaan om te helpen tijdens het evenement. “Het werkte aanstekelijk,” aldus Nicky. “We kregen heel veel enthousiaste en positieve reacties en vrienden van ons besloten daarom ook tot ons team toe te treden.” In de aanloop naar ColSensation wordt er nu al extra getraind op de fiets. “Vijf à zes keer per week,” aldus Nicky. “Ook sportief willen we er een echte uitdaging van maken. Er zijn straks drie verschillende routes. Zelf ga ik de Mont Ventoux drie keer op de racefiets beklimmen. Hein pakt eveneens drie keer de racefiets én één keer de mountainbike. Het moet ook niet te gemakkelijk zijn als je iets voor een goed doel gaat doen.” [n]


Entree tot Speelboerderij Den Scherpenberg is volgende week vrijdag avond gratis voor zowel volwassenen als kinderen. Er zal deze avond geld opgehaald worden door een veiling, door een loterij en met de verkoop van eten en drinken. Alle opbrengsten hiervan gaan naar het goede doel. Een vrije donatie is daarnaast altijd welkom. Wie niet tijdens de ‘vrijdagmiddagborrel' aanwezig kan zijn maar we; wil doneren, kan dit doen via www.colsensation.nl/team/hein-en-nicky/. Surf voor meer informatie naar www.facebook.com/DenScherpenberg.