Veerle en Britt tijdens de sprint bij Achilles.
Veerle en Britt tijdens de sprint bij Achilles. FOTO PAUL VAN DONGEN

AVR'90-leden bij Achilles en DJA

RUCPHEN - Met 10 deelnemers was AVR’90 goed vertegenwoordigd bij de avondwedstrijd van Achilles op vrijdag 12 mei. Op zaterdag 13 mei namen Renske, Evy, Maartje, Veerle en Yvette deel aan de 2e competitiewedstrijd U14/U16 bij DJA in Zundert.


Het voorspelde onweer ging vrijdagavond gelukkig aan Etten-Leur voorbij en het beetje regen dat viel was te verwaarlozen. Sommige atleten hadden wel last van de wind. Trainer Wilco en dochter Fleur beten het spits af bij discus, terwijl Eline begon met hoogspringen. Wilco kwam tot 16.65 en Fleur tot 19.73. Het was geen lekker hoogspringweer dus een PR zat er niet in voor Eline. Bij de 100 meter sprint stonden Eline (U18) en Frank Smulders (M60) naast elkaar. 14.35 om 14.56 sec; de jeugd heeft de toekomst. In de laatste serie stonden Britt en Veerle. Veerle verraste met een tijd van 14:26 sec in haar eerste race over 100 meter. Daarna namen alle meiden gezamenlijk deel aan het verspringen.  Bij de 3 km gingen 5 masters van AVR’90 van start. Voor Matthijs Roks en Mark van den Brand was dit hun eerste baanwedstrijd; deze smaakte naar meer en zal zeker een vervolg krijgen.  Matthijs startte weliswaar iets te snel en moest in de laatste km alles op alles zetten om niet te veel verval te hebben.  Met 9:52,53 kon hij Toon Heeren (9:53,31) nipt voorblijven. (als master 40 bedwong Toon deze afstand nog in 8:40)  Mark van de Brand werd 6e in een sterk en uiterst vlak gelopen race na 10:29,97. In de tweede serie finishte Frank Sjaardema in 11:06,79; 23 seconden sneller dan vooraf ingeschat. En in de laatste serie klokte masters 70 Chrisje Schrauwen, die het erg op prijs stelde bij elke ronde zijn tijden door te krijgen van trainer René de Kok,  12:31,87. Zo eindigde de wedstrijdavond met veel tevreden gezichten.

Dit jaar nemen onze junioren in combinatieteams met DJA gezamenlijk deel aan de competitie. Het was zaterdag heerlijk weer voor een wedstrijd; voor de lange afstandslopers aan het eind van de middag was het zelfs als iets te warm. Het team U 14 waarin Renske en Evy zaten was met 9 meisjes goed bezet, zodat er maximaal gescoord kon worden. Voor Renske was dit pas haar tweede deelname aan een wedstrijd waarbij zij haar resultaat op de 60 meter sprint met een halve seconde verbeterde. Evy liep mee in de estafette waarbij de wissels allemaal goed verliepen. Daarnaast kwam zij voor het eerst uit op het onderdeel speerwerpen. Hun team werd zaterdag 3e van de 12 deelnemende teams. Veerle, Maartje en Yvette vormden samen met Dieke van DJA het meisjesteam U16. Het lukte precies om met 4 meisjes op alle onderdelen punten te scoren, maar bij de looponderdelen tellen de prestaties van de beste 2 mee, terwijl het team ook bij de loopnummers maar 1 deelnemer had. Dat mocht echter de pret niet drukken. De AVR-meisjes hebben het ontzettend naar hun zin in de samengestelde teams met de DJA-meisjes en kijken uit naar de laatste competitiewedstrijd op 17 juni bij atletiekvereniging Scheldesport in Terneuzen.[n]