V.l.n.r: Brants, Aarts, Van den Driessche, Weeremans, Broeders en Persyn.
V.l.n.r: Brants, Aarts, Van den Driessche, Weeremans, Broeders en Persyn. FOTO HELMUT

Titel en promotie voor driebandenteam Aartsbouw

SPRUNDEL - Onder de klanken van “We are the champions” liep men afgelopen zondag de Drie Zwaantjes binnen. Het was die dag niet alleen de dag dat Feyenoord kampioen werd. Ook Aartsbouw Sprundel was die middag kampioen geworden van hun poule en promoveerde daarmee naar de eredivisie driebanden groot.

 

Aartsbouw had op de laatste dag van de competitie genoeg aan een gelijkspel voor promotie. Dat moest in een thuiswedstrijd gebeuren tegen DKM Tools de nummer 7 op de ranglijst. De spanning was dan ook te snijden, maar Aartsbouw had zijn favorietenrol meer dan waargemaakt. Een klein verslag van een grootse dag. 

Op bord 4 versloeg Persyn zijn tegenstander Oelp met 35-26 in 37 beurten. Op bord 3 maakte Brants kort metten met van Oosterhout: 35-19 in 26. Het gelijkspel voor de pauze was al voldoende voor de mannen. Toch maakte van den Driessche het op bord 2 zeer lastig voor tegenstander Cornil. Hij versloeg hem dan ook met harde cijfers: 40-13 in 27. De uitslag van de partij tussen Weeremans en Bouerdick had geen invloed meer op het kampioenschap. Er werd door beide heren toch nog hard gestreden voor de winst, die uitviel in het voordeel van de tegenstander: 38-40 in 26.

Eredivisieteam Dekker keukens/ AP Sprundel heeft sinds afgelopen seizoen ook zijn thuishaven gevonden bij de Drie Zwaantjes in Sprundel. Op de laatste dag van de competitie speelden zij uit in Zundert tegen het altijd sterke STZ. De tweede plaats in de competitie (en daarmee de play offs voor kampioenschap) waren voor Dekker keukens/AP Sprundel al veiliggesteld. Het 8-0 verlies was voor het team met regiotoppers Barry van Beers en Gerwin Valentijn dan ook minder zuur.

De teams vierden zondagavond samen deze mooie behaalde successen. De spelers en partners werden getrakteerd op een welverdiend buffet en het geluid van de muziek ging een tandje hoger. Het bleef nog lang onrustig in het biljartwalhalla aan de Sint Janstraat.

'Ik verwacht met deze twee teams in de eredivisie volgend seizoen wekelijks veel vuurwerk aan de matchtafels,’ aldus uitbaatster Janny Vergouwen.

Programma

18 mei: Aartsbouw - Dallinga: wedstrijd voor plaatsing bekerfinale 

08 juni: Dekker Keukens/AP Sprundel-STZ: knock-out Bekerfinale in Berlicum

11 juni: Halve finale play offs Dekker Keukens/AP Sprundel

16 en 17 juni: finale weekend play offs[n]