Het voeren van de kippen trekt volgens de Gemeente Rucphen ongedierte aan.
Het voeren van de kippen trekt volgens de Gemeente Rucphen ongedierte aan. FOTO PIXABAY

‘Stop met voeren kippen in Processiepark Sint Willebrord’

SINT WILLEBRORD - Uitwerpselen van de in het Processiepark in Sint Willebrord vertoevende kippen vervuilen in toenemende mate de omgeving. Eén en ander kan volgens de Gemeente Rucphen niet los worden gezien van het voeren van de kippen door inwoners en bezoekers. Zij doet daarom een oproep de dieren niet meer te voeren.


DOOR ADDO SPRANGERS


“In het Processiepark in Sint Willebrord loopt een aantal kippen rond. We merken dat bezoekers van het park en inwoners deze kippen regelmatig voeren. Hoewel de kippen zorgen voor levendigheid in het park, vragen we bezoekers van het park de dieren niet te voeren,” zo schrijft de Gemeente Rucphen op haar Facebookpagina. “Het kan leiden tot een ophoping van kippen. Dit zorgt voor een verdere toename van uitwerpselen en veren die de omgeving vervuilen en onaantrekkelijk maken. We willen het Processiepark juist schoon en aantrekkelijk houden voor bezoekers.” 


Ongedierte

Het voeren van kippen trekt volgens de Gemeente Rucphen bovendien ongedierte aan, zoals ratten en muizen. “Deze voeden zich met voedselresten en nestelen zich in de buurt van de kippen. Dit kan leiden tot een verhoogde aanwezigheid van ongedierte in het park. Dit is zowel gevaarlijk als onhygiënisch." Om het park schoon en veilig te houden voor alle bezoekers, is het volgens de Gemeente Rucphen belangrijk om geen dieren te voeren.

Zij voegt eraan toe dat bewoners van Centrum voor Wonen en Zorg Heidestede eveneens hinder van de kippen ervaren. "Ze produceren namelijk best veel geluid en gaan regelmatig op de balkons zitten van de bewoners. Daarom willen we voorkomen dat de groep kippen te groot wordt.” [n]