Doorkomst Sprundel 2022
Doorkomst Sprundel 2022 Foto: Team SV Sprundel - Wouke Rokx

Doorkomst Roparun in Sprundel

SPRUNDEL - Team SV Sprundel gaat voor de vierde keer mee met de Roparun. Normaal gesproken start deze in Parijs en eindigt de run in Rotterdam. Wegens organisatorische redenen na de coronaperikelen heeft de organisatie doen besluiten om nogmaals, mogelijk de laatste keer, een volwaardige run van zo’n 535 kilometer in Nederland te houden. Deze keer starten we weer op vliegveld Twenthe en lopen we via Brabant naar de finish op de Coolsingel in Rotterdam.


In de (zondag)nacht van 28 mei op 29 mei tussen 23:00 en 04:00, in het Pinksterweekend, passeren 168 teams West-Brabant, waaronder Sprundel. De teams komen vanuit Etten-Leur over de Bredasebaan en lopen via de Sint-Jansstraat en de Rucphensebaan het dorp uit richting Rucphen. 


Nacht van het Licht

Na het succes van vorig jaar organiseert Café de Coop samen met vrijwilligers een doorkomst. 

Met het thema 'Nacht van het Licht' geven we de teams een extra boost voor de laatste 140 kilometer. De Sint Janstraat gaat weer stralen in het donker voor al de deelnemers. Supporter je mee?  

Oproep

Bewoners Bredasebaan, Sint-Jansstraat, Rucphensebaan: Woon je langs de route? Haal de kerstverlichting nog eens van zolder. Verlicht, supporter en help de deelnemers de laatste 140 kilometer door. Alle deelnemers zullen dit enorm waarderen en extra motiveren. Laten we de 'Nacht van het Licht' doorvoeren in de gehele Sprundelse route!


Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van ditmaal uit Twente naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor de palliatieve zorg van kankerpatiënten. Het motto is dan ook: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Stichting Jacqueline, hospice in Sint-Willebrord, heeft aanvragen voor benodigde spullen via de Roparun met steun van Team SV Sprundel gehonoreerd gekregen.   

Wil jij een financiële bijdrage leveren doormiddel van een donatie? Doneren is mogelijk via www.roparun.nl/teams en persoonlijk doneren op Team #102 is mogelijk. Volg ons op FB of Instagram (Team SV Sprundel #102) en blijft op de hoogte van het laatste nieuws![n]