Met aandacht wordt uitleg in het museum gevolgd.
Met aandacht wordt uitleg in het museum gevolgd. FOTO WIL VAN DE LUIJTGAARDEN

Fantastisch dagje uit KBO Sint Willebrord

SINT WILLEBRORD - Op vrijdag 19 mei stipt om 08.30 uur vertrok de bus met de 54 enthousiaste leden richting Utrecht. Bestemming van de reis was het museum 'van speeldoosje tot draaiorgel'.


Aangekomen in het museum werden we verwelkomt met een bakkie koffie of thee en een punt appelgebak met slagroom. Ieder heeft met smaak genoten van dit lekkers. 

Na de koffie was het tijd voor de rondleiding door het museum. Vele speeldoosjes en draaiorgels speelde hun muziekjes en de gids gaf hierbij op een enthousiaste wijze uitleg. 

Rond de middag, na de rondleiding, had ieder wel trek in de lunch. De lunch, in buffet vorm, stond klaar en er werd goed gebruik van gemaakt. De belegde broodjes werden met smaak genuttigd. 


Rondvaart

Nadat alle buikjes weer waren gevuld gingen we richting het centrum voor de rondvaart. Eenmaal aan boord voeren we door de grachten van Utrecht. 

Doordat het zonnetje uitstekend zijn best deed was het goed vertoeven aan boord. De kapitein gaf tijdens de rondvaart een leuke uitleg over de vele bezienswaardigheden langs de route. 

Na de rondvaart had ieder een uurtje om vrij te besteden. Velen zaten dan ook  op een terrasje in het zonnetje of bezochten een van de vele winkeltjes. 

Rond 16.00 uur werd er weer verzameld op het Dom toren plein. Van hieruit gingen we onder begeleiding van onze fantastische chauffeur Frans richting de bus. 


Tevreden gevoel

Eenmaal in de bus kwam ieder weer tot rust van alle inspanningen. Menige oogjes vielen dan ook dicht. 

Op naar Heusden waar ons nog een 3 gangen diner werd geserveerd. Nadat alle bordjes tot aan het ijsje keurig waren leeg gegeten ging het richting Sint Willebrord. 

Tijdens het nummer over de engelbewaarder werd er zo meegezongen dat ze niet in de gaten hadden dat we weer in ons eigen dorp waren aangekomen. 

Ieder verliet de bus met een tevreden gevoel en deelde massaal bedankjes uit richting het bestuur voor de mooie dag.[n]