Afbeelding
Foto: genomen door dorpsraad Nieuw Vossemeer op 23-11-2022

‘Ik ben van 1953’ herdenking Watersnoodramp

Sport en vereniging

NIEUW VOSSEMEER - Op 1 februari 2023 wordt de Watersnoodramp van 1953 herdacht in Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland.

Nog steeds komen er nieuwe verhalen over de Ramp boven, ook al zijn er steeds minder mensen die het meegemaakt hebben. Zo komen er wekelijks nog mensen naar het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk om voorwerpen, artikelen of foto’s te brengen die een verhaal vertellen over de Ramp. Heel waardevol, omdat het ons helpt te herinneren wat er in die vreselijke nacht en de periode daarna is gebeurd.

Het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk en Omroep Zeeland zijn voor de 70-jarige herdenking op 1 februari 2023 op pad geweest en hebben verhalen en voorwerpen opgehaald die herinneren aan de Ramp. Zij hebben meer dan 20 mensen gesproken over de ramp en meer dan 10 voorwerpen zijn geschonken aan het museum. 

De uitzending over Nieuw Vossemeer vindt plaats op woensdag 4 januari 2023 en start ongeveer rond 17.15uur. Op woensdag 1 februari 2023 wederom rond 17.15uur is er nog een extra uitzending waarin nog meer bijdragen en schenkingen vanuit Nieuw Vossemeer centraal staan vanwege de grote opkomst in onze kern. Dorpsraad Nieuw Vossemeer.