BV Steenbergen-lid Alice in actie met gelegenheidspartner.
BV Steenbergen-lid Alice in actie met gelegenheidspartner. Foto: BV Steenbergen

Succesvol badmintontoernooi in ‘t Cromwiel

Sport en vereniging

STEENBERGEN - Woensdag 28 december vond het Oliebollen Recreanten Team Toernooi van Badmintonvereniging Steenbergen plaats in ‘t Cromwiel. In verschillende categorieën werd fanatiek badminton gespeeld met uiteindelijk een bonte verzameling winnaars.

BV Steenbergen had in aanloop naar het jaarlijkse oliebollentoernooi allerlei recreanten en enthousiaste competitiespelers uit verschillende windrichtingen weten aan te trekken. Zo kwam er een grote afvaardiging vanuit buurgemeente Bergen op Zoom naar de voormalige garnizoenstad. 

Dubbels in de ochtend

De vrouwendubbels werden gespeeld in een poule van vier koppels en thuisspelers Patricia en Manon eisten daar met vier winstpartijen de titel op. 2e: Toos-Chantal, 3e: Alice-Corona, 4e: Esther-Maddy.

Bij de mannendubbels waren er vijf (gelegenheids)koppels en Jeffry en Federico van BadmintonBoZ waren in ‘t Cromwiel zoals vooraf voorspeld het sterkste. 2e: Collin-Cor, 3e: Frank-Mark, 4e: Jannik-Christ, 5e: Pierre-Ben.

Gemengddubbels in de middag

De gemengdubbels waren vooraf ingedeeld in twee categorieën: A en B. Vijf koppels stonden aan de startlijn van de A-categorie. Daar waren het Chantal en Cor die op puntensaldo de titel uit handen hielden van de nummers twee Esther en Christ. 3e: Alice-Jeffry, 4e: Manon-Frank, 5e: Corona-Collin.

Elders, in de B-categorie, werd er eveneens volop enthousiasme tentoongespreid door de vier koppels. Maddy en Federico wonnen alle partijen en wonnen daarmee het toernooi. 2e: Joan-Ben, 3e: Patricia-Jannik, 4e: Toos-Pierre.

De toernooiorganisatie bestond uit schemajongleur Pierre en regelaars Manon en Patricia. Daarnaast kon het toernooi dankbaar steunen op lokale sponsoren.

Beginnen met badminton

Met de start van een nieuw jaar is het een goed moment om weer lekker te gaan sporten. Bij BV Steenbergen kunnen kinderen vanaf acht jaar en volwassenen zeer laagdrempelig en gratis kennis maken met de snelste racketsport ter wereld. Op dinsdagen vanaf 19.00 uur genieten kinderen van een leuke badmintonavond en om 20.15 uur zijn de volwassen spelers aan de beurt. Kom naar ‘t Cromwiel en doe gratis drie keer mee: de club zorgt voor leenrackets en shuttles. Op de website bvsteenbergen.nl vinden belangstellenden meer informatie door te klikken op jeugd of volwassenen.