Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

STEENBERGEN – Terwijl de vuurwerkverkoop nu voor de derde dag plaatsvindt, is het op zaterdag de 31ste december, wel echt dé topdag bij de vuurwerkwinkel.


Auto’s staan overal geparkeerd op Reinierpolder II en de rij wachtende klanten staat tot aan de hekken van Karwei. Binnen wacht ook Stan (16) uit Oud-Gastel op zijn vuurwerkpakket. Zijn moeder Angela staat op haar gemak in de witte tent buiten. Stan koopt dit jaar een mooi pakket ter waarde van ongeveer 100 euro. Hij heeft er zelf voor gewerkt bij Tankstation Jora in Oud-Gastel en kan de aankoop dus ook op waarde schatten. De ouders hebben samen met vrienden geld bij elkaar gelegd, om ook een mooi siervuurwerkpakket te kunnen bemachtigen. Een half uur wachten op het pakket was wel een beetje lang, maar de bonte buit tovert al snel een glimlach op het gezicht van Stan. 

"Twee jaar was het niet mogelijk om vuurwerk te kopen”, vertelt moeder Angela, "dus nu zijn we extra blij dat we weer het jaar kunnen uitluiden met siervuurwerk. Stan heeft uitgezocht waar hij de spullen kon halen, die hij graag wilde en daarbij kwam deze vuurwerkzaak als beste uit de bus. Allerlei speciale potten zijn hier te koop met leuke aanbiedingen. De vuurwerkbril en lonten worden ook gratis meegegeven, dus dat is een veilig gebaar.” Buiten op de houten tafels checkt Stan nog even zijn bestelling. Als er iets niet bij zou zitten, kan dat nu zonder problemen rechtgetrokken worden. Eenmaal thuis begint het knallen! [n] 

TEKST CHRISTEL SCHIPHORST