Project Verbetering Regionale Keringen
Project Verbetering Regionale Keringen Foto: © Vincent Oudendijk, Mini Doc Shop

Inloopbijeenkomst Verbetering Regionale Keringen

Sport en vereniging

STEENBERGEN - Op woensdag 25 januari organiseert het waterschap samen met de aannemer een inloopbijeenkomst over de dijkverbeteringsopgave in Steenbergen. 

U bent tussen 16.00 en 20.00 uur van harte welkom bij Bistro Bar DOK (Kade 2 in Steenbergen) om kennis te maken met de aannemer. Daarnaast laten we zien waar we komende maanden mee aan de slag gaan. Zien we u dan?

Bouwapp

Tijdens de realisatie maken we gebruik van de bouwapp. Via deze app informeren we u over de stand van zaken, bereikbaarheid, omleidingen en hinder. De app kunt u via uw mobiele telefoon downloaden. 

Als u de app heeft gedownload, kunt u het project Verbetering Regionale Keringen zoeken en toevoegen. Via instellingen kunt u notificaties in- of uitschakelen.
Vragen?
Als u vragen heeft, neem dan gerust contact op met ons omgevingsteam via onzedijken@brabantsedelta.nl of 06 - 20 60 82 22. Of kijk op www.brabantsedelta.nl/regionalekeringen

Waterveiligheid

De laatste decennia is er achter de dijken (regionale keringen) van de Mark, Dintel en Vliet steeds meer gebouwd. Van woningen tot bedrijven. 

Mensen, dieren en economische waarden achter de dijk moeten nog beter worden beschermd tegen hoog water. Daarom moeten de dijken voldoen aan de eisen die door de provincie zijn opgesteld. We noemen dit de veiligheidsnorm. De regionale keringen moeten hier in 2023 aan voldoen. 

Om dat te bereiken verbetert waterschap Brabantse Delta de komende jaren de dijken in de gemeenten Steenbergen, Etten-Leur, Moerdijk, Breda en Drimmelen, een traject van ongeveer 15 kilometer.