Vrijwilligers Informatie Punt openstaande vacatures

STEENBERGEN - Ben je op zoek naar een leuke tijdsbesteding? Wil je graag nieuwe mensen leren kennen? En maatschappelijke impact maken? Kijk dan eens of vrijwilligerswerk iets voor je is! 


Diverse verenigingen en organisaties zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Chauffeurs buurtbus

De Buurtbus Anna Jacoba Polder-Steenbergen zoekt vrijwillige chauffeurs.
De chauffeurs van de Buurtbussen in Brabant hebben een belangrijke functie. Zij zorgen ervoor dat afgelegen dorpen goed bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Het is een kleinere bus met zitplaatsen geschikt voor maximaal 8 personen. De Buurtbus rijdt net zoals de grote bus volgens een vaste dienstregeling en een vaste route. De chauffeurs zijn vrijwilligers. Van maandag tot en met vrijdag rijden er iedere dag 3 chauffeurs in blokken van ongeveer 4 uur van 6.30 uur tot 19.00 uur de lijndienst route. Vrijwilligers moeten in het bezit van een geldig rijbewijs B en volgens een rooster willen rijden. Het is leuk en verantwoordelijk vrijwilligerswerk. De groep van vrijwilligers komt bijeen voor een jaarvergadering met aansluitend een etentje en gedurende het jaar wordt meestal nog een gezellige bijeenkomst met alle vrijwilligers georganiseerd.


Telefooncentrale PLUSBUS

De PLUSBUS is op zoek naar vrijwilligers (m/v) voor de telefooncentrale.
De stichting PLUSBUS Steenbergen biedt aangepast vervoer, in Steenbergen van deur tot deur, voor ouderen of mensen  (55+)  met een (tijdelijke) beperking.

De PLUSBUS zorgt voor vervoer binnen de kernen van de gemeente Steenbergen en is van belang voor het bereikbaar maken van activiteiten en het sociale netwerk van ouderen in de kernen van Steenbergen.

Er is veel contact met de klanten en met de chauffeurs. Je moet minimaal 1 ochtend per week van 8.30 uur tot 12.15 uur beschikbaar zijn.


Informatie

Kijk eens wat er verder allemaal te doen is op www.vrijwilligersinformatiepunt.nl. Of kom (zonder afspraak) langs op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur bij Vraagwijzer, Fabrieksdijk 6 in Steenbergen. Liever een afspraak? Bel rechtstreeks 06-3926 7945 of via WijZijn Steenbergen 0167-750 850 (bereikbaar in de ochtend).[n]