Cantare en leden van het Zeeuws Concertkoor repeteren The Flood Requiem 1953 o.l.v. Pim Overduin
Cantare en leden van het Zeeuws Concertkoor repeteren The Flood Requiem 1953 o.l.v. Pim Overduin Foto: Ton Lamper Cantare

Herdenkingsconcert 70 jaar watersnood

THOLEN - Het kan u niet ontgaan zijn dat het op 1 februari 70 jaar is geleden dat de watersnood grote delen van Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant teisterde. 


Het Zeeuws Concertkoor uit Vlissingen en Vocaal Ensemble Cantare uit Goes hebben de handen in een ingeslagen en organiseren vijf herdenkingsconcerten. Beide koren voeren samen met leden van TY het Zeeuws kamerorkest The Flood Requiem 1953 uit van de Middelburgse componist (1961*) Soliste is de mezzosopraan Helena van Heel en de muzikale leiding is in handen van dirigent Pim Overduin. In het programma voor de pauze worden filmbeelden over de ramp getoond en dragen kinderen een gedicht voor. Douwe Eisenga speelt eigen werken op piano. Kees Slager leest uit zijn boek De Ramp. Vocaal Ensemble Cantare zingt ‘Hoort gij de zee’ van Léon Bours. 

27 januari 20.00u Sint Jacobskerk Vlissingen; 28 januari 20.00u Grote of Maria Magdalenakerk Goes; 2 februari 20.00u Nieuwe Kerk Zierikzee; 4 februari 20.00u Atrium gemeentehuis Tholen; 5 februari 14.30u Nieuwe Kerk Zierikzee.

Concertinformatie en kaarten www.thefloodrequiem1953.nl[n]