Afbeelding
Foto: A.M. De Jongtoneel

A.M. de Jongtoneel speelt ‘Help, schoonmoeder komt logeren’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

NIEUW-VOSSEMEER - Al enkele maanden zijn de leden van het A.M. de Jongtoneel druk doende met repetities en voorbereidingen voor de komedie ‘Help, schoonmoeder komt logeren’ dat op vrijdag 27 januari zijn eerste uitvoering krijgt, gevolgd door een tweede en derde op zaterdag 28 januari en zondag 29 januari. De uitvoeringen zijn op het vertrouwde adres; het Wagenhuis, Hoogte 15, Nieuw-Vossemeer.

In totaal zijn er 20 repetities om de rollen en teksten zo goed mogelijk neer te zetten. Dit alles onder de regie van Juul Verhallen die al sinds 2016 de regie voert. In 2020 waren we helemaal klaar voor de uitvoeringen, toneel klaar, licht en geluid aangesloten en de teksten zaten goed in het hoofd. Toen op woensdag voor de uitvoeringen het advies kwam dat we beter niet op konden treden. Ook heeft Corona binnen de vereniging nogal wat opschudding veroorzaakt en zijn helaas ook enkele leden gestopt. Na meerdere keren nieuwe datums vast te stellen, die ook iedere keer niet door konden gaan zijn we nu heel blij dat we dit jaar weer op de planken kunnen staan.

In de komedie die binnenkort op de planken gebracht wordt komt de dominante schoonmoeder met haar volgzame zus onverwacht logeren. De man des huizes is niet echt blij met de logeerpartij en hij probeert zijn schoonmoeder dan ook zoveel mogelijk te ontwijken. Dan komt tot overmaat van ramp Rosella in beeld. Rosella is een zigeunerin die haar geld verdient met waarzeggen. Of kunnen we beter zeggen dat ze haar geld verdient met oplichters praktijken.

Rolverdeling
Nog even de spelers in Help, schoonmoeder komt logeren.
Eric wordt gespeeld door Leo Bosters, Hetty door Els Qualm, Jo door Jannie Smit, To door Annie de Greef en Rosella door Marieke Bosters. Marieke- Jannie en Els staan voor de eerste keer bij ons op de planken.
Regie is in handen van Juul Verhallen met assistentie van Ine van Overveld die tevens als souffleur optreedt. Jeroen Peeters zorgt samen met Dylan van der Putten voor het licht en geluid. Jan de Greef, Rinus Smit en Sjoerd Dirven zijn verantwoordelijk voor het decor.

Oproep voor nieuwe leden
We hopen dat er na de voorstellingen mensen zijn die belangstelling hebben en graag mee willen doen. We verwelkomen graag nieuwe spelers maar ook enthousiaste helpers die achter de schermen een handje willen helpen.

‘Help, schoonmoeder komt logeren’ is een komedie in twee bedrijven geschreven door C.J. Slijkoord. Er zijn drie uitvoeringen op vrijdag 27 januari om 20.00 uur. Zaterdag 28 januari om 20.00 uur en zondag 29 januari om 14.30 uur.

Kaartverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Spar, het Wagenhuis, via info@amdejongtoneel.nl of telefonisch via 0167-502730.