De medewerkers van Just Grow in hun eigen winkeltje
De medewerkers van Just Grow in hun eigen winkeltje Foto: Caren Vermaat

Stichting Just Grow opent nieuwe winkel aan de Geert Vinckestraat in Steenbergen

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - Anderhalf jaar geleden is de Stichting in het voorportaal van de kerk aan de Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen begonnen met het uitdelen van speelgoed, kleding en gebruiksspullen voor mensen die weinig te besteden hebben. Vanwege het grote animo en was de Stichting letterlijk en figuurlijk uit haar jasje gegroeid, en hebben ze nu hun eigen winkel aan de achterkant van de kerk.

De medewerkers van Stichting Grow waren dolblij toen ze in november van de kerk het aanbod kregen om gebruik te gaan maken van een eigen ruimte achter in de kerk om daar het winkeltje te vestigen. Een van de oprichters van Stichting Just Grow Elise Stoks vertelt “In deze winkel kunnen we veel meer spullen kwijt en kunnen we de mensen in alle rust helpen. De spullen komen hier veel beter uit en het is heel fijn dat we alles gewoon kunnen laten staan, en niet meer hoeven op te bergen. ”

Fietsproject
Het winkeltje is gelegen naast de ruimte waar ook het fietsproject van Stichting Just Grow is gevestigd. Dit project wordt uitgevoerd door Jelle Boersma en Ad Kramer die fietsen repareren en ze doorgeven aan mensen die het nodig hebben. “Maar iedereen kan hier terecht om voor een klein bedrag een fiets aan te schaffen of te laten repareren,” aldus Jelle. “Op die manier verdienen we iets bij dat dan weer in het potje van Stichting Just Grow gaat, waar we weer andere mensen mee kunnen helpen.” Sinds kort werkt het fietsproject ook samen met het ANWB Kinderfietsenplan om gezamenlijk zoveel mogelijk kinderen aan een fiets te helpen.

Kinderkledingruil
Elise vertelt dat er op 23 maart in de kerkzaal ook weer samen met Tamara van Opdorp-Clarijs en Linda Jacobs-Broeders een kinderkledingruil beurs wordt georganiseerd . “Mensen kunnen daar hun kinderkleding komen ruilen voor andere kinderkleding. Voor ieder kledingstuk dat je inlevert kan je weer een ander kledingstuk uitzoeken. Op die dag vindt ook de de officiële feestelijke opening van onze winkel plaats.”

Just Create
Het nieuwste project van Stichting Just Grow is ‘Just Create’ waarbij iedereen welkom is om creatief bezig te zijn om de week op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. In samenwerking met Assunta en Ambachtcentrum Goes worden diverse creatieve activiteiten aangeboden zoals schilderen, knutselen of kaarsen maken. “Zeker in deze tijden is dat heel belangrijk en goed om mensen samen te brengen en creatief bezig te zijn’ laat Elise weten.

Just Eat
“En om het geheel compleet te maken hebben we sinds een tijdje ook ‘Just Eat’”, vertelt Elise lachend. Johanna van der Est is heel goed in koken en verzorgt iedere vrijdag een lekkere en gezonde lunch voor mensen die daar behoefte aan hebben. Zo maakt ze regelmatig gevulde paprika’s of een lekker soepje en kunnen de mensen dat samen eten in de keuken van Open Deur aan de voorkant van de kerk. Johanna is nog aan het bedenken wat voor verse soep ze vrijdag gaat serveren en laat nog weten ‘Niet schromen maar lekker komen’.

Elise laat nog weten dat het winkeltje nu ook een eigen ingang heeft via het hek naast de kerk. In het winkeltje kunnen mensen zich ook aanmelden voor de lunch van Just Eat en de activiteiten van Just Create. De openingstijden van het winkeltje en het fietsproject zijn te vinden op: www.stichting-justgrow.jouwweb.nl/agenda