Enkele BV Steenbergen-jeugdleden die zojuist het nieuwjaarstoernooi gespeeld hebben.
Enkele BV Steenbergen-jeugdleden die zojuist het nieuwjaarstoernooi gespeeld hebben. Foto: BV Steenbergen

Volop badmintonplezier voor jeugd in Steenbergen

STEENBERGEN - Elke dinsdagavond komt een vrolijke groep kinderen van acht jaar en ouder naar 't Cromwiel voor een leuke badmintonavond bij BV Steenbergen. Vorige week speelde de jeugdgroep een gezellig nieuwjaarstoernooi en werden smakelijke prijsjes uitgereikt.


Zeker in de wintertijd is een zaalsport als badminton erg aantrekkelijk om kennis mee te komen maken. In de badmintonhal van BV Steenbergen lever je namelijk geen strijd met de barre elementen zoals regen en wind, maar juist met rackets en badmintonshuttles in een aangename temperatuur. Patrick Oerlemans zorgt als gediplomeerd badmintontrainer elke week voor een vermakelijke én leerzame training. Bij BV Steenbergen staat nadrukkelijk het badmintonplezier voorop, waardoor de jeugdleden elke week weer met enthousiasme naar 't Cromwiel komen. De dinsdagavond (19.00-20.15 uur) bij de jeugd wordt altijd afgesloten met onderlinge wedstrijdjes. Tijdens het seizoen van september t/m juli organiseert Badmintonvereniging Steenbergen regelmatig leuke activiteiten.


Kennismaken met badminton

Kinderen vanaf acht jaar kunnen zeer laagdrempelig kennis maken. Je kunt gratis drie keer meedoen en de club zorgt kosteloos voor leenrackets en shuttles. Op de website bvsteenbergen.nl staat meer informatie

Naast de jeugdgroep is er ook een gemêleerde spelersgroep bij de volwassenen. Zij spelen op dinsdagavond vanaf 20.15 uur. 

Belangstellenden kunnen langskomen in 't Cromwiel en meteen meedoen. Er zijn spelers met beginnersniveau t/m gevorderde competitiespelers, zodat iedereen aansluiting kan vinden. Na de wedstrijdjes genieten BV Steenbergen-spelers regelmatig nog van de ‘derde helft' in de gastvrije sportkantine.[n]