Hoe wint wit?
Hoe wint wit? Foto: Bergen op Zoomse Schaakvereniging

Keizercompetitie BSV

BERGEN OP ZOOM - In de Keizercompetitie van BSV is afgelopen vrijdag ronde 15 gespeeld. Bas van de Putte behoudt de leiding.

In ronde 15 van de Keizercompetitie wonnen Pieter-Jan Demmers, Wesley Hopmans, Adry Goris-Schouwstra, Henk van Houten en Finn Hopmans. Piet Bruys, Bas van de Putte, Oliver de Hert, Rob Hopman-Been, Martin de Smit en Jan Smits speelden remise. Bas van de Putte houdt de leiding, maar Oliver de Hert volgt hem op korte afstand.


Schaakpuzzel:
Wat is de winnende zet voor wit?


Tata Steel Chess

Op 29 januari werd in Wijk aan Zee het 85e Tata Steel Chess Tournament beëindigd, een van de sterkste schaaktoernooien ter wereld. Dit toernooi werd verrassend gewonnen door de Nederlander Anish Giri. De andere Nederlandse deelnemer, Jorden van Foreest, speelde een cruciale rol door in de laatste ronde koploper Nodirbek Abdusattorov te verslaan. Van Foreest eindigde zelf op een gedeelde negende plaats. Wereldkampioen Magnus Carlsen eindigde op plaats 2, op een half punt achter Giri.


Schaakpuzzel

De vorige schaakpuzzel was: wit: Kh4, Dd4, Te3, Lg6, pionnen a2, f4, g3, h3; zwart: Kh8, Db5, Tg8, Pf6, pionnen a7, b6, g7, h6.

Zwart wint met 1… Dh5+ 2. Lxh5 g5+ 3. fxg5 g5 mat.

Wat is in de nieuwe schaakpuzzel de winnende zet voor wit?[n]