'De apotheker' op de Burrieborrel
'De apotheker' op de Burrieborrel Foto: Christel Schiphorst

Karnavalsweekend ingeluid op burrieborrel

GEMEENTEHUIS STEENBERGEN – Met de Burrieborrel werd een daverend karnavalsweekend ingeluid door vele feestgangers, bouwclubs, blaaskappellen en karnavalsverenigingen uit alle kernen.


DOOR CHRISTEL SCHIPHORST


Om 11 voor 5 op vrijdagmiddag 17 februari gingen (officieel) de deuren van het gemeentehuis open voor de traditionele Burrieborrel. De vrolijk uitgedoste bezoekers hadden het uitstekend naar hun zin en de stemming zal er van meet af aan goed in.


Ààns & Ààns
Vaste gasten tijdens de Burrieborrel waren er ook te vinden. Ààns & Ààns waren er ook dit jaar weer bij. Onmiskenbaar met hun zelf meegebrachte statafel, helemaal geprepareerd om glaasjes of bekertjes bier en fris in (niet op) te zetten, zodat ze niet om konden vallen. Aan de onderkant kledinghaakjes gemonteerd, zodat je lekker je jas kan ophangen en voor de herkenbaar een grote rode paraplu. De tafel gaat al 17 jaar mee. Het vrolijke duo vertelde dat ze In het verleden steevast tijdens de zondagmiddag matinee speelden. De aantrekkingskracht van de praktische statafel op de bezoekers was overigens immens!


Oudoe en bedankt
De Burrie stond in het teken van ‘Oudoe en bedankt, want er waren twee prinsen die afscheid namen (van Pompedurp en Strienestad), Nar Imke van Vosse-ol en Boer Joene. Omdat de enthousiaste karnavallers nu achter de geraniums komen te zitten, kregen ze van Prins Strinius de Vijfde deze blommekes ook in een pot aangeboden, samen met een afscheidspakket met puzzelboekjes, een advocaatje met slagroom en Ibuprofen voor de pijntjes en kwaaltjes. Chris Anthonissen bracht uit volle borst een afscheidslied ten gehore en bracht de sfeer er goed in. Ook onze Burrie straalde van enthousiasme en was zichtbaar in zijn nopjes, om ‘zijn huis’ open te stellen voor zoveel verenigingen, leden van de bouwclubs, van de gemeenteraad, enzovoort. Onder meer blaaskapel Effe d’r Neffe zette extra luister bij tijdens de avond met hun vrolijke deuntjes, met altijd een topper 'Oh Strienestad, hier heb ik m'n hart verloren, oh Strienestad...


Sûûkertáánte
Naast het afscheid nemen, kon er ook een nieuwkomer welkom worden geheten op het toneel, de Sûûkertáánte uit Peeloofdurp. Sinds dit jaar flankeert zij Prins Siem dun Eerste tijdens de festiviteiten als lid van de hofhouding. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Wie zal Peeloofdurp in 2024 meebrengen?

De apotheker
Wie niet genoeg had aan een biertje, kon aankloppen bij ‘de apotheker Jean-Marc'. Ieder jaar begint de voorbereiding voor de karnaval in zijn kelder, waar hij allerlei lekkere drankjes zelf brouwt. Denk aan huisgemaakte limoncello en dropshot. Hij is herkenbaar aan zijn grote gele regenjas, waar in alle zakken volop kleine flesjes zijn verstopt, gevuld met Limoncello of Jägermeister, felblauw Gletschereis en andere sterke bocht. "Aan het einde van de avond is steevast alle meegebrachte drank op," vertelt deze goedgeluimde en vrijgevige  Bietboer, "want ik deel de neutjes aan iedereen uit, die het maar wil uitproberen." Ook tijdens de befaamde kroegentocht afgelopen zondag was hij goed bevoorraad en keerde hij ‘los' weer huiswaarts.[n]